Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Június 18. 14:57, hétfő | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Történet, amely 1 millió forintot érhet

Történet, amely 1 millió forintot érhet

Súlyos betegségből felépült gyermekek történetével erősítené a kórházban kezelt sorstársakat és szüleiket a \"Gyermekem varázslatos gyógyulásának története\" című pályázat.

Óriási plüssmacit és egymillió forintos műszertámogatást lehet nyerni.

Egy súlyos betegséggel szembesülni minden életkorban szörnyű, de nincs talán szívszorítóbb annál, amikor egy gyermeknek kell harcolnia a gyógyulásért. Magyarországon évente közel 200 ezer gyerek kerül kórházba valamilyen betegséggel, majdnem minden harmadik újszülöttkori megbetegedés vagy veleszületett rendellenesség miatt. A gyermekek még nincsenek tisztában testük működésével, így egy betegség okozta trauma az egész életükre hatással lehet. Nem mindegy tehát, hogyan élik meg ezt az időszakot.

Öntsön bátorságot a beteg gyerekek szívébe!
Míg az 1950-es években a rákos gyermekek mindössze 10 százaléka élte túl a betegséget, ma már az érintettek 75-80 százaléka sikeresen gyógyítható. Ez mindenképpen jó hír, de a lelki tényezőkkel ma is foglalkozni kell. Sok erőt adhatnak azok a sorstársak, akik már meggyógyultak, ahogy a szülőket is megerősítheti a tudat: nincsenek egyedül a bajban.

A K&H gyógyvarázs program célja, hogy minél több ember megismerje az orvosok, ápolók munkáját, akik reményt adnak azoknak a szülőknek, akik naponta küzdelmes harcot vívnak gyermekük gyógyulásáért. Ezért a HáziPatika.com és több más médium (Blikk, Fanny, Jól Vagyok, Nők Lapja Café, RTL Klub) együttműködésével pályázatot hirdettek azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke súlyos betegségből gyógyult.

A Gyermekem varázslatos gyógyulásának története című pályázatra 150 szavas történeteket várnak olyan gyermekekről, akik sikeresen leküzdöttek egy komoly betegséget. A megindító történetek közül a zsűri választja ki a legjobbakat, a nyertes történetet beküldők óriás macit, a nyertes pályázatban megjelölt intézmények pedig 1 millió forint értékű műszertámogatást kapnak!

A betegtörténeteket július 20-ig várják!

A pályázat részleteiért és beküldéséért látogasson el a khgyogyvarazs.hu oldalra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.