Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 17. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Törzsvendégből támadó

Törzsvendégből támadó

Rablás miatt vettek őrizetbe egy kiskunfélegyházi férfit, aki bántalmazta egy helybéli kocsma idős tulajdonosát, miután nap mint nap nála italozott.

Kiskunfélegyházi kocsmájába biciklizett a 61 éves tulajdonos egy békés vasárnap reggelen 2023. január 15-én. Az idős férfi kinyitotta a presszót, majd várta a vendégeit. A kocsmában aznap is jó hangulatban mulatták az időt a törzsvendégek: italoztak, beszélgettek és biliárdoztak. Ahogy a nap lement, a vendégek elszivárogtak, ezért 19 óra 30 perckor elkezdett bezárni a tulaj. Először a kasszát zárta le, majd a bejárat következett, csakhogy ekkor erős ütéseket érzett az arcát. A bántalmazás hatására az idős az eszméletét elvesztette, majd amikor magához tért rájött, hogy kirabolták: hiányzott a zsebéből a pénze és a kasszát is kifosztotta a tolvaj. Épp segítséget akart hívni, amikor észrevette, hogy még a telefonja is eltűnt. Egészen a közeli benzinkútig kellett mennie segítségért, majd egy ott dolgozó értesítette a hatóságot.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói a helyszínre vonultak és adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek. A helyszínelés közben az idős telefonját megtalálták, a földön hevert, valószínűleg a bántalmazásnál hagyhatta el a sértett. A nyomozati munka eredményeként hamar beazonosították a rablót, akit másnap elfogtak és őrizetbe is vettek. Kiderült, hogy a kocsma egyik vendége tartott igényt a bevételre, ezért megvárta, hogy az idős bezárjon, mögé lopakodott és háromszor arcon ütötte. A rendőrök kezdeményezték az 55 éves helybéli letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit