Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 10. 11:00, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Tovább bírja a mobil

Tovább bírja a mobil

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket.

Azt nem állítjuk, hogy ha hallgat a tanácsainkra, akkor a jövőben a mobilja nem mindig a lehető legrosszabbkor fog lemerülni – hiába, azon nem lehet változtatni, mert azt Murphy törvénye írja elő. De talán ritkábban merül le, ha takarékoskodik az energiával.

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket anélkül, hogy drasztikusan veszítenének kapacitásukból. További előnyük, hogy eltérően a hagyományos akkumulátoroktól, amelyeknél azt „tanultuk”, hogy teljesen fel kell tölteni és utána a használat során teljesen le kell meríteni (ki kell sütni) az akkut, a lítium-ionos erőforrások ezt nem követelik meg. Így sokkal kényelmesebbek a gyakorlatban, és az akku élettartamát megnöveli, ha a feltöltöttségét mindig 30 és 95 százalék között tartja. Ha a kijelző fényerejét a maximumról a minimumra csökkenti, az akku energiája 70 százalékkal tovább tart! Ha a csengőhang hangosságát, és egyáltalán a hangerőt csökkenti (nem beszélve a kihangosított üzemmódról, amely igazi energiazabáló), ugyancsak ráér az akku újratöltésével.

Mobilját óvja a szélsőséges hőmérséklettől: mostanában leginkább a tűző naptól. A strandon könnyen felforr mobiljának az agya is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.