Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Október 25. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tovább bírja a mobil

Tovább bírja a mobil

Azt nem állítjuk, hogy ha hallgat a tanácsainkra, akkor a jövőben a mobilja nem mindig a lehető legrosszabbkor fog lemerülni, de talán ritkábban merül le, ha takarékoskodik az energiával.

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket anélkül, hogy drasztikusan veszítenének kapacitásukból. További előnyük, hogy eltérően a hagyományos akkumulátoroktól, amelyeknél azt „tanultuk”, hogy teljesen fel kell tölteni és utána a használat során teljesen le kell meríteni (ki kell sütni) az akkut, a lítium-ionos erőforrások ezt nem követelik meg. Így sokkal kényelmesebbek a gyakorlatban, és az akku élettartamát megnöveli, ha a feltöltöttségét mindig 30 és 95 százalék között tartja. Ha a kijelző fényerejét a maximumról a minimumra csökkenti, az akku energiája 70 százalékkal tovább tart! Ha a csengőhang hangosságát, és egyáltalán a hangerőt csökkenti (nem beszélve a kihangosított üzemmódról, amely igazi energiazabáló), ugyancsak ráér az akku újratöltésével.

Mobilját óvja a szélsőséges hőmérséklettől: mostanában leginkább a tűző naptól. A strandon könnyen felforr mobiljának az agya is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.