Városlista
2022. október 8, szombat - Koppány

Hírek

2015. Október 25. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tovább bírja a mobil

Tovább bírja a mobil

Azt nem állítjuk, hogy ha hallgat a tanácsainkra, akkor a jövőben a mobilja nem mindig a lehető legrosszabbkor fog lemerülni, de talán ritkábban merül le, ha takarékoskodik az energiával.

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket anélkül, hogy drasztikusan veszítenének kapacitásukból. További előnyük, hogy eltérően a hagyományos akkumulátoroktól, amelyeknél azt „tanultuk”, hogy teljesen fel kell tölteni és utána a használat során teljesen le kell meríteni (ki kell sütni) az akkut, a lítium-ionos erőforrások ezt nem követelik meg. Így sokkal kényelmesebbek a gyakorlatban, és az akku élettartamát megnöveli, ha a feltöltöttségét mindig 30 és 95 százalék között tartja. Ha a kijelző fényerejét a maximumról a minimumra csökkenti, az akku energiája 70 százalékkal tovább tart! Ha a csengőhang hangosságát, és egyáltalán a hangerőt csökkenti (nem beszélve a kihangosított üzemmódról, amely igazi energiazabáló), ugyancsak ráér az akku újratöltésével.

Mobilját óvja a szélsőséges hőmérséklettől: mostanában leginkább a tűző naptól. A strandon könnyen felforr mobiljának az agya is!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 16:48, péntek | Helyi

Petőfi 200. Csapatíjász Verseny

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án (szombaton) csapatíjász versenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére.

2022. Október 07. 10:49, péntek | Helyi

Decemberig fokozott ellenőrzést rendeltek el Bács-Kiskun megyében

Dávid Károly r. vezérőrnagy 2022. október 7-én 0 órától 2022. december 6-án 24 óráig Bács-Kiskun megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el.

2022. Október 07. 09:41, péntek | Helyi

Pusker Júlia újra Kiskunfélegyházán

A kecskeméti származású kiváló hegedűművésznő koncertet ad 2022. október 7-én, pénteken 17 órakor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc koncerttermében.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.