Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 18. 11:31, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Tovább hűl az idő

Tovább hűl az idő

A hét második felében az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, csütörtökön az eső mellett hó is hullhat.

A következő napokban is kitart a hideg idő, a hajnalok pedig egyre fagyosabbak lesznek, a keleti országrészben -12 fokig süllyedhet a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
Fagyos éjszakák jönnek

Kedden általában derült, napos és csapadékmentes idő lesz, de az északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -9 és -3 fok között alakul, de a keleti még havas, kevésbé szeles tájakon ennél hidegebb is lehet.

Szerdán a napsütést helyenként fátyolfelhők takarják el. Éjjel, hajnalban helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet az ország nagy részén -9 és -3 fok között várható, keleten azonban helyenként -12, -10 fokot is mérhetnek. A csúcsérték többnyire 3 és 7 fok között alakul.

Csütörtök éjjel, hajnalban helyenként számítani lehet ködre, illetve rétegfelhőzetre, majd egy hidegfront vastagabb, összefüggő felhőzete érkezik, ez délkelet felé vonul, mögötte felhőátvonulások várhatók. Szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben főleg zápor, havas eső zápor, majd egyre inkább hózápor. A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban általában -8, 0, a kora délutáni órákban jobbára 1, 6 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.