Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Március 27. 07:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább küzd a kamara az orvosok béremeléséért

Tovább küzd a kamara az orvosok béremeléséért

Ahogy a múlt kedden nyilvánossá vált, az orvosokkal folytatott tárgyalások eredményeképpen a szaktárca béremelést hajt végre, ám csak korlátozott körben.

Az egészségügyért felelős államtitkár kedden jelentette be a 86 ezer orvost érintő béremelést, amelyből a háziorvosok, a védőnők és az otthoni ápolásban dolgozók is kimaradtak. A Magyar Orvosi Kamara elnökét kérdeztük arról, hogy folytatnak-e további tárgyalásokat az orvosok béremelésének ügyében.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az OrientPress Hírügynökség megkeresésére elmondta, a szövetség 2007-óta, számszakilag alátámasztva folyamatosan jelezte, a háziorvosok és ápolók nélkül nem fog menni az egészségügy finanszírozásának megoldása. Azonban a kormány erre az állásfoglalásra a „füle botját sem mozdította.” Félő, hogy erőszak nélkül nem fog menni a változtatás – nyilatkozta az elnök. Áprilisban szeretnék ténylegesen megkezdeni a tárgyalásokat az alapbér, illetve a kártyapénzről, addig is, egyéb olyan bosszantó körülményekkel kell megküzdeniük, amelyek nem kedveznek a munkavégzésnek, így például a vényhiány.

Éger István nem tud a Híradó által emlegetett tavalyi gyorssegélyről, amelyet a háziorvosok kaptak volna. Mindössze annyi történt – magyarázta –, hogy a kártyapénz már nem három hónapot késlekedik, csak egyet. Ezt az intézkedést ők meg is köszönték az illetékes szerveknek, csakhogy ezzel, véleményük szerint, nem lehet utánpótlást biztosítani. Az alapdíj megemelésére is szükség van: minden praxis jövedelmét önmagához képest meg kellene duplázni – mondta el a közigazgatás hírszolgáltatójának a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal