Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2021. Október 06. 18:23, szerda | Helyi
Forrás: T r u n g e l - N a g y K o l o s E u r ó p a - b a j n o

Trungel-Nagy Kolos Európa-bajnok

Trungel-Nagy Kolos Európa-bajnok

Szeptember 29. és október 3. között rendezték meg a Triatlon Ifjúsági Európa Bajnokságot a törökországi Antalya – Alanya üdülőterületen

A magyar válogatottban szerepeltek Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület versenyzői. A csütörtöki elődöntőkből mindketten bejutottak a szombati „A” döntőbe, ahol Trungel-Nagy Kolos a szenzációs 5. helyezést érte el, ami hatalmas eredmény, hiszen csak másodpercekkel maradt le a dobogós helyezettektől. Ezzel ő lett a magyar csapat legjobbja, de sikere itt még nem ért véget. Papp Laura 16. helyezett lett, ami szintén kiváló eredmény első éves ifiként.

Vasárnap következett a Mix-váltó, melyben az egyéniben két legjobban szereplő lány és két fiú indul egy csapatban. Előzetesen az olasz és az orosz csapatot tartották a legesélyesebbnek, de a magyaroktól is érmet remélt a szakvezetés. Természetesen Kolos itt is érdekelt volt. Legjobb magyarként ő lett a váltó befutó embere. Ez a szám hallatlanul izgalmasra sikerült, ugyanis a magyar csapat nagyon jól teljesített, így Kolos némi időelőnnyel elsőként vette át a staféta szerepét betöltő időmérő chipet. Közvetlenül mögötte az olasz csapat befutó embere, aki az egyéni Európa-bajnok. Kolos az úszás során veszített is előnyéből, de kerékpáron és futásban olyan őrületes tempót diktált, hogy még az Európa-bajnok sem bírt vele. Megőrizte előnyét és elsőnek szakította át a célszalagot.

Magyarország Európa-bajnok!

Második Olaszország, harmadik Oroszország. Óriási siker! Kolos azt mondta, hogy számára a legfelemelőbb érzés az volt, hogy a dobogó legfelső fokán állva hallgathatta a tiszteletükre játszott magyar himnuszt.

Felkészítő edzők: Kornokovics Györgyi, Bozsó István

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok