Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 06. 18:23, szerda | Helyi

Trungel-Nagy Kolos Európa-bajnok

Trungel-Nagy Kolos Európa-bajnok

Szeptember 29. és október 3. között rendezték meg a Triatlon Ifjúsági Európa Bajnokságot a törökországi Antalya – Alanya üdülőterületen

A magyar válogatottban szerepeltek Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület versenyzői. A csütörtöki elődöntőkből mindketten bejutottak a szombati „A” döntőbe, ahol Trungel-Nagy Kolos a szenzációs 5. helyezést érte el, ami hatalmas eredmény, hiszen csak másodpercekkel maradt le a dobogós helyezettektől. Ezzel ő lett a magyar csapat legjobbja, de sikere itt még nem ért véget. Papp Laura 16. helyezett lett, ami szintén kiváló eredmény első éves ifiként.

Vasárnap következett a Mix-váltó, melyben az egyéniben két legjobban szereplő lány és két fiú indul egy csapatban. Előzetesen az olasz és az orosz csapatot tartották a legesélyesebbnek, de a magyaroktól is érmet remélt a szakvezetés. Természetesen Kolos itt is érdekelt volt. Legjobb magyarként ő lett a váltó befutó embere. Ez a szám hallatlanul izgalmasra sikerült, ugyanis a magyar csapat nagyon jól teljesített, így Kolos némi időelőnnyel elsőként vette át a staféta szerepét betöltő időmérő chipet. Közvetlenül mögötte az olasz csapat befutó embere, aki az egyéni Európa-bajnok. Kolos az úszás során veszített is előnyéből, de kerékpáron és futásban olyan őrületes tempót diktált, hogy még az Európa-bajnok sem bírt vele. Megőrizte előnyét és elsőnek szakította át a célszalagot.

Magyarország Európa-bajnok!

Második Olaszország, harmadik Oroszország. Óriási siker! Kolos azt mondta, hogy számára a legfelemelőbb érzés az volt, hogy a dobogó legfelső fokán állva hallgathatta a tiszteletükre játszott magyar himnuszt.

Felkészítő edzők: Kornokovics Györgyi, Bozsó István

Támogató:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.