Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 03. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Charlie Chaplin egyszer nem jutott a döntőbe egy Charlie Chaplin hasonmás versenyen...

Egy szörfös egyszer beperelt egy másik szörföst, mert az elcsente a hullámját. Az eljárást aztán megszüntették, mivel a bíróság nem tudta megítélni, mekkora fájdalmat és kárt jelent valakitől ellopni egy hullámot.

Donald kacsát annak idején majdnem betiltották Finnországban, mivel nem viselt nadrágot.

Egy működésképtelen, megállt óra naponta kétszer pontos időt mutat.

1996-ban két Pensacola-i (Florida) bevásárlóközpontban is betiltották a karácsonyi ünnepséget, mivel a tömeg túlságosan hangos volt és túl sok helyet foglalt.

A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Miki egér rajzfilmet szakítottak félbe azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. 6 év múlva aztán akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, pontosan attól a ponttól, ahol abbahagyták.

A kairói Operaház 1970-ben egy tűzben leégett. Érdekesség, hogy a kairói tűzoltóság ugyanebben az épületben volt.

1999-ben a Pentagon és az amerikai állambiztonsági hivatal a munkahelyeiken betiltotta a Furby nevű játékot. Mivel a játék nagy siker volt, ezért a dolgozók elkezdték behordani munkahelyükre a kis manót, aminek a tanuló képessége ejtette gondolkodóba a biztonságiakat. A hivatal vezetői attól tartottak, hogy ezáltal a Furby-babák képesek titkos információkat megjegyezni, vagyis kémkedni. Az igazság az, hogy a játék alapállapotában nem alkalmas semmi ilyesmire.

A Guiness Rekordok Könyve tartja a „Könyvtárakból legtöbbször ellopott könyv” világrekordját.

Mózes első könyvének 1:20-22 fejezetei szerint a tyúk előbb volt, mint a tojás.
A Namco 1980-ban dobta piacra minden idők legsikeresebb videojátékát,

PAC-MAN néven. A játék nevét az utolsó pillanatban változtatták meg az eredetileg tervezett PUCK-MAN-ról, mivel a cég vezetői aggódtak az első betű felcseréléséből származó problémák miatt…

Mel Blanc, Tapsi Hapsi eredeti hangja allergiás volt a répára.

Az 1989-es panamai invázió során az amerikai kommandósok úgy próbálták előcsalogatni Manuel Noriegát a vatikáni nagykövetségről, hogy az AC/DC Highway to Hell” című számát játszották maximális hangerővel. Brian Johnson, az AC/DC énekese, amikor meghallotta, hogy a zenéjüket pszichológiai hadviselésre használták így kommentálta az esetet: “Azt hiszem, ezek után nem fogunk koncertfelkérést kapni a Pápától.”

Khufu fáraó takarékos ember volt: saját lányát arra kényszerítette, hogy a testével fizessen a lány piramisához szükséges kövekért. A piramishoz körülbelül 20000 kőre volt szükség…

Charlie Chaplin egyszer nem jutott a döntőbe egy Charlie Chaplin hasonmás versenyen.

Egy John Bellavia nevű illető több mint 5000 vetélkedőn indult – és egyszer sem nyert semmit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.