Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 07. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: batthyanysuli

Túl a hatodikon

Túl a hatodikon

A Batthyány Lajos Általános Iskola február 27-én és 28-án rendezte meg a hatodik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

A kicsik otthonosan és felszabadultan érezték magukat, végig kitartóan és aktívan dolgoztak.

Általános fejlesztés: (Solymosiné Antalicz Tünde fejlesztőpedagógus)
Ezen a foglalkozáson a gyerekek képességeit mértem az egyes részképesség területeken: figyelem, gondolkodás, rész-egész észlelése, forma kiegészítése, tájékozódás térben, síkban, jobb-bal megkülönböztetése, mennyiségek számolása, összehasonlítása és szem- kéz koordináció.

Az eredményeket elemezve az alábbi megállapításokra jutottam:

  • Mennyiségek számlálása, összehasonlítása: (több, kevesebb, ugyanannyi) pontos.
  • Térbeli viszonyok észlelése, relációs szavak (alatt, fölött, mellett, között) ismerete jó, a között reláció értelmezése néhány óvodásnak gondot okozott. Jobb-bal megkülönböztetése bizonytalan.

A vizuális sormintánál jól felismerték a szabályt és ennek megfelelően helyesen folytatták a megkezdett sort. A különbségkereső feladatot kiválóan megoldották.
Legnehezebb volt a pontozott ábrába rajzolt mintának a másolása. (Az ilyen típusú feladatok precíz megfigyelést és pontos kivitelezést igényelnek.) A későbbiekben több időt kell szánnom a szem kéz koordináció és a grafomotorika fejlesztésére.

Összességében elmondható, hogy minden óvodás sokat fejlődött a szeptemberi kezdés óta. Monotónia tűrésük, figyelmük és kitartásuk jelentősen nőtt.

Mozgásfejlesztés: (Bense Andrea gyógytestnevelő, tanító)

A mostani foglalkozáson a labdáé volt a fő szerep. Ezzel melegítettek be a gyerekek, majd közösen, párban és önállóan dolgoztak vele. A labdagyakorlatok, labdajátékok fontosak a gyermekek fejlődéséhez. A különböző labdás gyakorlatokkal, játékokkal fejlődik a szem-kéz koordináció, a finommotorika, a téri tájékozódás, a jobb és bal irányok automatizálása és az egyensúlyérzék, valamint a figyelem, türelem és az együttműködési készség. Az elhangzott utasítástok végrehajtása közben a beszédértésük is észrevétlenül fejlődött.

Lelkesen és nagy örömmel végezték az ismerős és az új feladatokat egyaránt.

Forrás: Solymosiné Antalicz Tünde, batthyanysuli.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.