Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 12. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Túl sokat esznek és korán halnak az amerikaiak

Túl sokat esznek és korán halnak az amerikaiak

A túl sok étkezés, az egészségbiztosításhoz való hozzáférés hiánya és a viszonylag magas szegénységi ráta csak néhány azok közül az okok közül, ami miatt az amerikaiak kevésbé egészségesek és korábban halnak, mint más, viszonylag gazdag ország lakosai - állapította meg az amerikai kormány által készíttetett jelentés, amelyről a Fox News számol be.

Az Amerikai Egyesült Államok fejenként többet költ lakosai egészségére, mint más országok, azonban számos intézkedés elmaradott, ami miatt magas az elhízás és a szívbetegségek, valamint a csecsemőhalandóság előfordulása.

A jelentés 16 más, gazdag országgal hasonlította össze az amerikaiak állapotát, köztük volt Kanada, Japán, Ausztrália és 13 nyugat-európai ország, köztük Nagy-Britannia, Olaszország, Svájc és Franciaország.

Összehasonlítva a különböző betegségeket/halálozási okokat, kilenc területen az amerikaiak állnak a legrosszabb helyen: a csecsemőhalandóság, a baleset-és az emberölés, a tinédzserkori terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek, mint a HIV fertőzés, a kábítószer-fogyasztás, az elhízás-és a cukorbetegség, a szívbetegségek, a tüdőbetegség és a fogyatékkal élők aránya is itt a legmagasabb.

Bizonyos területeken, mint a daganatos betegségek előfordulása, valamint a koleszterinszint és a vérnyomás ellenőrzése, jobb helyen áll az Egyesült Államok - összességében azonban elmondható, hogy a lakosság várható élettartama elmarad a kutatásba bevont 16 ország mögött.

Címkék: életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése