Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Február 26. 16:50, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Türelemmel és mosollyal azokon is segítenek, akiken máshogy már nem lehet

Türelemmel és mosollyal azokon is segítenek, akiken máshogy már nem lehet

Az Egészségért Közalapítvány a Kórházért kuratóriuma február 22-én adta át az idei év kitüntetettjeinek az Oltalmazó Kezek díjat.

A jeles eseménynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont.
Az Oltalmazó Kezek díjat az Egészségért Közalapítvány a Kórházért szervezet tagjai alapították meg Kiskunfélegyházán 2018-ban a Mindennapok angyalai mintájára. Minden évben öt kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozó veheti át a rangos kitüntetést jelképező - Dobos Zsuzsa (Terra Fazekasműhely) által készített – kisplasztikát és a jutalmat.

- Ápolónak lenni, igazán azzá válni nem könnyű. Hatalmas és egyben szerteágazó tudást, szeretetet, türelmet és empátiát igényel. Elkülönül az orvostudománytól, de ugyanakkor szoros kapcsolatban áll azzal. Fókuszában az ember, a beteg ember áll. Legyünk büszkék hivatásunkra, hiszen a legemberibb, ami a földön létezik – mondta az ünnepélyes díjátadáson Csősziné Juhász Ildikó a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének telephelyvezető ápolója.

Idén a szobrocskákat az alábbi egészségügyi szakdolgozók vehették át:

Dr. Dragonné Mátyás Melinda
1982 óta dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyén dolgozik röntgen asszisztensként. Közel 10 éve csoportvezetői feladatokat is ellát. Munkáját a betegek iránti elkötelezettség, magas szakmai tudás, segítőkészség jellemzi. Csoportvezetőként mindig a részleg fejlődését tartja szem előtt. A részleget érintő fejlesztésben aktívan, sikerorientáltan, a munkatársait biztatva segítve vesz részt. Közvetlen kollégái empatikus vezetőnek tartják.

Garai Zsuzsanna
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyén eltöltött több évtized alatt bizonyosságot tett feladatorientáltságból, önállóságából. Élettapasztalatával, kreatív gondolataival segíti az osztály mindennapi munkáját. Szakmája iránt elhivatott, felelősségteljes, jó problémamegoldó és kommunikációs képességgel rendelkezik. Tevékenységét az egészségügyet illető lelkiismeretesség jegyében végzi.

Pomáziné Fekete Éva
1995 óta áll alkalmazásban a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyén. Az egynapos sebészeten annak megnyitása óta kimagasló szakmai tevékenységről tett tanúbizonyságot. Munkájára nagyon igényes, a szakma szabályait betartva dolgozik. A betegek ébredésének pillanatában ő oltalmazza a műtéten átesett betegeket. Jó alkalmazkodóképességgel rendelkezik. Több területen is helytáll az egynapos sebészeten kívül, például a sürgősségi szakrendelésen ill. a neurológián.

Serfőző Tünde
Kivívta a kuratórium és munkatársai elismerését, amelyet kimagasló, kitartó munkájával, emberi magatartásával, megbízhatóságával ért el. Szakmai tapasztalatokkal gazdagította tudását, naprakész elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik. Kiváló kommunikációs készség, magas fokú szociális érzékenység és a csapatmunka iránti elkötelezettség jellemzi. A több évtizedes munka sem törte meg empátia készségét. A kollégák bizalommal fordulnak hozzá tanácsért, segítségért.

Szikora Ilona
1988-tól dolgozik a kórházban. Először a sebészeti osztályon, majd ’95-től a krónikus belgyógyászati osztályon. Munkáját nagyfokú szakmai igényesség, lojalitás jellemzi. Kollégáival szemben figyelmes, segítőkész. Kiváló kapcsolatteremtő képessége van. A betegekkel nagyon kedves, empatikus és szolgálatkész. Mindezek alapján tartotta érdemesnek a kuratórium erre a díjra.

„Az élethez türelem kell, de a csodákhoz bátorság kell. Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen. De ez nagyon nehéz.” – idézte Márai Sándor sorait dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes a díjátadást megelőző pillanatokban.

- A türelem az ápolói, az egészségügyi munkában az egyik legfontosabb dolog, a másik a mosoly, mellyel még azokon a betegeken is tudunk segíteni, akiken már másképp nem lehet. Szívünk szerint minden évben minden egészségügyi dolgozónak odaadnánk az Oltalmazó kezek díjat, de sajnos ez nem lehetséges – mondta a félegyházi kórház igazgatója, majd megköszönte a támogató vállalkozók és cégek felajánlásait.

Az igazgató beszédét követően az önkormányzat nevében Balla László alpolgármester méltatta az egészségügyben dolgozók munkáját.

Az est hátralévő részében a Karakterek Színtársulat a „Minden megtörténhet” című, nagy sikerű műsorát láthatták a megjelentek, majd az ünnepség állófogadással zárult.

A rendezvény támogatói:
P&P Pékáru, Félegyházi Kenyérgyár, Horváth Fémtechnikai Kft., Dél100 Kft., ELŐSZER Kft., Marillen Kft., Dr. Papp Edit gyógyszerész, Petőfi Népe, Félegyházi Közlöny, Infokiskunfelegyhaza, Rádió Smile, Dobos Zsuzsa Terra Fazekasműhely.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.