Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Szeptember 20. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Tűzifaprogram a magyar családok részére

Tűzifaprogram a magyar családok részére

Részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és menetéről

Az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválság alakult ki Európában. A Tűzifaprogram célja, hogy a tűzifával még nem rendelkező magyar családok számára az idei téli energiaszükségletet biztosítsa és kiszolgálja a lakossági igényeket. A kezdeményezést nem szociális szempontból, hanem az energia veszélyhelyzet megoldása érdekben indította el a kormány, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben. Ezen felül az erdőgazdaságok továbbra is biztosítják a rőzsegyűjtés lehetőségét, ami a rászoruló családoknak jelenthet segítséget.

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. Kiskunfélegyháza a KEFAG Zrt. működési területéhez tartozik.
A program keretében vásárolható tűzifa mennyisége és fajtái

Háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható, de van lehetőség a maximális mennyiségnél kevesebb, illetve részletekben történő vásárlásra is.

A Tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa vásárolható; az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint.

A programban hengeres tűzifa vásárolható.

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes maximált forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként

Keménylombos: 30 000 Ft
Lágylombos: 19 000 Ft
Fenyő: 19 000 Ft

A KEFAG Zrt. az általa kezelt erdőterületeken lehetőséget ad a lakosság részére ágfagyűjtésre. Gyűjtési lehetőségre a kijelölt erdőterületeken van lehetőség. Ezeken a területeken jellemzően a fakitermelési munka során fel nem dolgozott, 5 cm-nél kisebb átmérőjű vékonyfa marad. Az egyéni gyűjtés során az ágfát minden kiterjedésében mérhető kupacokba, úgynevezett sarangokba kell rendezni a szakszemélyzet által kijelölt helyen. A rőzsegyűjtési lehetőség csak a megvásárolni kívánt mennyiség ellenértékének befizetése után lehet. Erdei köbméterenként forgalmi adót is tartalmazó ára:

Keményfa gally: 6350 Ft
Puhafa gally: 3810 Ft

A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

A Tűzifaprogramban történő részvételre jogosultak

A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.

Egy háztartásra vonatkozóan összesen legfeljebb 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható.

A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

A Tűzifaprogramban vásárolt tűzifa árának befizetése, a fa átadása a vásárlóknak

A befizető helyeken történik a fa megrendelése és az egységes, maximált ár befizetése. A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át.

Kiskunfélegyháza település lakói a KEFAG Zrt.-hez fordulhatnak, amennyiben élni szeretnének a Tűzifaprogram adta lehetőségekkel.
Elérhetőségek:

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.
Bugaci Erdészet

6114 Bugac, Felsőmonostor 545.
Szabó Norbert
Fahasználati műszaki vezető
Telefon: +36 30 689-7398
E-mail: szabon@kefag.hu
Weboldal: www.kefag.hu

További termék a KEFAG Zrt. kínálatában:
Széldeszka: 11 000 Ft + ÁFA (bruttó: 13 970 Ft)
Kanyó Béla
Fűrészüzem vezető
Telefon: +36 30 405-0692

Tűzifa átvételi hely:

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.
Bugaci Faipari Üzem

6114 Bugac, Felsőmonostor 545.
GPS: 46.657813, 19.673070
Telefon: +36 76 575-520
E-mail: bugac@kefag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.