Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. December 14. 13:59, kedd | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Új autóval gazdagodott a Petőfiszállási Polgárőrség

Új autóval gazdagodott a Petőfiszállási Polgárőrség

Új autóval vigyázzák a helyiek biztonságát a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület polgárőrei.

A Magyar Falu Program pályázatán nyert ötmillió forintból és az önkormányzat közel egymillió forintos támogatásával egy új Suzuki Vitara terepjárót vásárolt az egyesület, amit ünnepélyes keretek között adtak át a petőfiszállási Emlékparkban.

Az átadón először Szász János polgármester köszöntötte a megjelenteket, és beszédében kiemelte, hogy Petőfiszállás az ország egyik legnagyobb tanyás térsége, közel kétszáz kilométernyi földúthálózattal rendelkezik.
Az új terepjáró könnyebbé teszi ezen utak bejárását. Szükség is van erre, hiszen az újabb migrációs hullám elérte a települést az autópálya közelsége és a falu határában található pihenő miatt. Hozzátette, hogy a migráció visszaszorítására a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságtól kérték a fokozott segítséget.

Ugyanakkor a polgárőrök munkáját a jövőben egy engedélyezett drónnal és egy éjjellátó hőkamerával is szeretnék segíteni.

A közbiztonság érdekében a polgármester kezdeményezte egy soron kívüli megyei szintű megbeszélést a kialakult migrációs probléma miatt, amely a települést egyre jobban érinti.

Ezután Timafalvi László ezredes, a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy az illegális bevándorlás megállítása érdekében még jobban ellenőrzik a petőfiszállási tanyavilágot.

Dr. Mák Kornél, a Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, jó döntés volt az önkormányzat részéről az új terepjáró beszerzése, mely nagy segítség lesz a tanyavilág bejárásában. Hangsúlyozta, hogy tisztelettel tekint az Petőfiszállási Egyesület munkájára és a későbbiekre is sikereket kívánt.

A köszöntők után dr. Mák Kornél alelnök úr, Szász János polgármester és Timafalvi László ezredes úr átadta az új autót, melyet Móczár László a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület elnöke vett át, aki elmondta, hogy nagy vágyuk teljesült az új terepjáró beszerzésével.

Az átadást egy ünnepi ebéd zárta.

(Képek és hír forrása: petofiszallas.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)