Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 01. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Új körforgalmú csomópont épül az 5-ös számú főúton

Új körforgalmú csomópont épül az 5-ös számú főúton

Új körforgalmú csomópont az 5-ös számú főúton a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. gyárához kapcsolódóan.

ÚJ KÖRFORGALMÚ CSOMÓPONT ÉPÜL AZ 5-ÖS SZÁMÚ FŐÚTON A KECSKEMÉTI MERCEDES-BENZ GYÁRHOZ KAPCSOLÓDÓAN

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. teljes egészében hazai költségvetési forrásból projektgazdaként új körforgalmú csomópontot létesít az 5-ös számú főúton a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. gyárához kapcsolódóan.

A Daimler AG kecskeméti gyárának építésekor a Magyar Állam több körforgalmú csomópont létesítését, illetve átépítését is vállalta a sikeres beruházás érdekében. „A vállalásoknak megfelelően a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. főbejáratához közel, az 5-ös számú főút 93+051 kilométer szelvényében lévő középponttal építtet új körforgalmat a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.” – közölte dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott DME Konzorcium (Duna Aszfalt Kft., Magyar Aszfalt Kft., EuroAsztfalt Kft.) végzi el, a konzorcium vezetője a Duna Aszfalt Kft. A beruházás mintegy 320 millió forintos állami költségvetési támogatásból valósul meg.

A beruházás kapcsán dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere elmondta: „A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházása fontos eleme Kecskemét város gazdaságfejlesztési programjának, hiszen az infrastrukturális feltételek javítása további ipari beruházásokat generálhat városunkban. Különösen nagyra értékeljük a kormány erőfeszítéseit városunk vonatkozásában, hiszen a beruházás teljes egészében hazai forrásból valósul meg.”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Mázsi Attila tájékoztatása szerint a hagyományos körforgalmú csomópont külső sugara 25 méter, míg a belső sugara 17 méter lesz. A csomópont építése során 803 köbméternyi aszfaltot, 933 köbméternyi betont és 1184 köbméternyi homokos kavicsot építenek be a szakemberek. Ezen kívül a beruházás során mintegy 1038 köbméternyi régi burkolat bontanak el és csaknem 3113 köbméternyi földet mozgatnak meg. A csomópont korszerű közvilágítással lesz ellátva. A körforgalomhoz tartozó útszakaszokon a padka nemesített, illetve a műszakilag indokolt helyeken burkolt kivitelben készül el. A csomópont környezetében a területrendezést követően füvesítésre, illetve növényzet telepítésére kerül sor.

A munkálatok 2013. október 28-án indultak el, a kivitelező a hétvégén is dolgozik majd a beruházáson, így optimális esetben, ha az időjárás is engedi, már december végére elkészülhet a korszerű és teljes egészében új körforgalmú csomópont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.