Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 20. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Új őrület - jégdiéta

Új őrület - jégdiéta

Nincs is jobb, mint a forróságban jeges hűsítőkkel csillapítani szomjunkat. Ráadásul ezekkel akár azt is elérhetjük, hogy elégessük a felesleges kalóriákat.

Nyáron szinte folyamatosan a szemünk előtt lebegnek a jégkockák, amik villámgyors enyhülést hoznak, és egy-egy pohár ital ilyenkor elképzelhetetlen nélkülük. De könnyen lehet, hogy ezentúl egy fogyókúrát sem tudunk elképzelni a hűsítők nélkül. Ugyanis egy amerikai gasztroenterológus kifejlesztette a jégdiétát, ami egy speciális módszer arra, hogy felpörgesse a szervezet anyagcseréjét, és így megszabadulhassunk a felesleges kalóriáktól. elmélete szerint a jég emésztéséhez a szervezetnek megfelelő hőmérsékletre kell melegíteni a fagyott vizet, ehhez pedig pluszenergiára van szükség. Vagyis az anyagcsere felgyorsul, és több kalóriát égetünk el.

Az orvos tudományos kísérletekkel támasztotta alá, hogy hiába van a jeges finomságok címkéjén feltüntetve, hogy 100 kalóriát tartalmaznak, azt senki nem vette figyelembe, hogy a szervezetnek extra energiáéra van szüksége a jég felolvasztásához, így csak 72 kalóriát tartalmaz. Ekkor találta ki, hogy ha jeges nyalánkságokat eszünk, akár a diétánk is hatékonyabb lehet.

FÉL KILÓ MÍNUSZ HAVONTA!
Nem kell megijedni, nem jeget kell rágcsálni a diéta alatt, hanem cukormentes jégkását vagy sorbetet. Az orvos számításai szerint, ha valaki minden nap egy liternyit elszürcsöl, akkor azzal 160 kalóriát éget el, ami egy húszperces edzésnek is megfelel. Vagyis egy hónap alatt akár havonta fél kilót is lehet tőle fogyni, ha az étkezésünkön más téren nem változtatunk.

Vigyázat!
Azért arra az orvos is felhívja a figyelmet, hogy ezt a módszert csak kellő odafigyeléssel szabad követni. Például egy hűvösebb napon vagy edzés után nem szabad túl sok jeget bevinni a szervezetbe. De hosszú távon sem tesz jót a fogaknak és az ínynek, ezért ha jégkását készítünk, szívószállal igyuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: