Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Január 07. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Újabb nyertes LEADER pályázatok

Újabb nyertes LEADER pályázatok

Gazdaságfejlesztésre 50 pályázó 336 millió forintot nyert, szolgáltatásfejlesztésre az önkormányzatok és civil szervezetek közül 38-an 113 millió forintot nyertek.

A Kiskunok Vidékéért Egyesülethez nyáron benyújtott LEADER pályázatok elbírálása megtörtént, a tavalyi év végén értesítettük a nyerteseket. Gazdaságfejlesztésre 50 pályázó 336 millió forintot nyert, szolgáltatásfejlesztésre az önkormányzatok és civil szervezetek közül 38-an 113 millió forintot nyertek, így összesen mintegy 450 millió forint pályázati forrás került a három kistérségbe.

A gazdaságfejlesztésre irányuló projektek esetében hatalmas túligénylés mutatkozott már a benyújtáskor is. A pályázatok elbírálása után is úgy tűnt, 14 pályázó hiába felelt meg a követelményeknek, forráshiány miatt el lesz utasítva.
A Kiskunok Vidékéért Egyesület ekkor kérvényezte az irányító hatóságtól, hogy biztosítson plusz forrást, hogy minden pályázót támogatni tudjunk. Az irányító hatóság decemberben tájékoztatta a munkaszervezetet arról, hogy a kérésünknek megfelelően a későbbi forrás felszabadulások terhére kiegészítő forrásban részesíti az egyesületet.
A döntés értelmében lehetőség nyílt tehát a gazdaságfejlesztési pályázatok közül a forráshiány miatt eddig nem támogatott pályázatok megvalósítására. Így további 14 pályázót 71 millió forinttal tudtunk támogatni.
Ezzel a döntéssel az összes érvényes LEADER pályázat, vagyis 102 pályázat támogatottá vált 521 millió forint értékben – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián, a Kiskunok Vidékéért Egyesület (LEADER) elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.