Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Május 07. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Újabb pályázat indul az elektromos járművek vásárlásának támogatására

Újabb pályázat indul az elektromos járművek vásárlásának támogatására

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is

- mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Schanda Tamás felidézte, tavaly májusban írták ki a megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatására szolgáló pályázatot. Ennek sikerességét mutatja, hogy másfél nap alatt el is fogyott a rendelkezésre álló keretösszeg, ugyanis 2053 darab jármű vásárlására nyújtottak be 1712 darab kérelmet 6 milliárd forint értékben.

Közölte, időről időre támogatják a lakosság, az önkormányzatok, a civil és egyházi szervezetek, valamint a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit, a tavalyi pályázat ebbe a sorba illeszkedik.

Az államtitkár kiemelte, a kormány a koronavírus-járvány alatt is folytatja a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtását. Azért dolgoznak, hogy Magyarország klímasemleges és tiszta ország legyen, úgy, hogy az ennek érdekében szükséges változások költségeit ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük. "Mi úgy fogjuk elérni a célokat, hogy közben nem kell emiatt megemelni az élelmiszerek árát és a rezsit sem" - jelentette ki az államtitkár.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő rámutatott, a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt fontossá vált, hogy olyan irányba tudják terelni állami ösztönzők segítségével a gazdaság fejlődését, ami hosszú távon tudja fenntartani az ország versenyképességét. Ebben a környezetvédelemnek is fontos szerepe van, nem véletlen, hogy az európai uniós helyreállítási alapból az egészségügy mellett a körforgásos gazdaságra és az elektromobilitásra is jelentős összegeket fordítanak majd.

A sajtótájékoztató végén vehették át a tulajdonosai az ezredik új elektromos autó kulcsát, a gépjárművet a tavaly májusban kiírt pályázat segítségével vásárolták meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;