Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 06. 11:47, csütörtök | Helyi sport
Forrás: - Simon Zoltán -

Újabb történelmi siker a Jövő Bajnokai DSE kosarasaitól

Újabb történelmi siker a Jövő Bajnokai DSE kosarasaitól

A forduló utolsó mérkőzése igazi szomszédvárak csatáját hozta.

Országos U11-es (Kenguru) Bajnokság, VII. régió

„B” csoport
Ideje: 2014.02.05. (szerda)
Helye: Kecskemét, Mátyás K. krt.-i Ált. Iskola tornaterme.

Szekszárdi Fürge Rókák – Jövő Bajnokai DSE fiúk 64 : 36

Jövő Bajnokai: Szűcs T. 11, Kasza 9, Kelemen A. 9, Fekete 2, Palotás Zs. 2, Kelemen Á. 1, Bondor 1, Szűcs B. 1, Huszka -, Palotás M. -, Rácz -.
Edző: Simon Zoltán

KKA Jégtörő Mátyás ( Kecskemét ) – Jövő Bajnokai DSE 51 : 55

Jövő Bajnokai: Szűcs T. 17, Kelemen A. 14, Kasza H 8, Kelemen Á. 5, Palotás M. 5, Palotás Zs. 4, Fekete 1, Huszka 1, Bondor -,Szűcs B. -, Rácz -.
Edző: Simon Zoltán

A Bács-Kiskun – Tolna megye,

A Bács-Kiskun – Tolna megye, azaz a VII. régió B csoportjának elmaradt fordulóját játszották le tegnap este Kecskeméten.
Előzetesen a két riválisunk,a szekszárdi Fürge Rókák illetve Kecskemét legjobb korosztályos csapata – a Jégtörő Mátyás – tűnt esélyesnek,azonban a pályán máshogyan alakultak a dolgok.

A nap első meccsén a szekszárdi lányok a végére felőrölték a hazaiakat és könnyed 20 pontos győzelemmel kezdtek.
Ezt követően került sor a tolna megyei lányok és a Jövő Bajnokai csatájára. Az első percekben még úgy tűnt lesz esélyünk a jól képzett szekszárdi lányok ellen,de hamarosan rá kellett jönnünk ennyi technikai hibával,képzetlenséggel nem lehet meccset nyerni. A fiúkat dicséri hogy az utolsó percekig küzdöttek, de ez kevésnek bizonyult.

A forduló utolsó mérkőzése igazi szomszédvárak csatáját hozta. A Bajnokok és a Mercedes Benz Gyár Kecskeméti Kosárlabda Akadémia legjobb kenguru csapatának csatája egy igazi csatát hozott a pályán. Felváltva vezettek a csapatok, majd az utolsó negyed előtt 13 pont különbség volt a hazai Jégtörőknek. Ekkor azonban úgy mentek fel félegyházi fiúk hogy a sírból is visszahozzák a meccset. Szerkezetileg magasabb ötösünk maximálisat nyújtva 20:3-ra nyerte az utolsó 10 percet, ezzel 4 pont különbséggel megnyerve a meccset.
Történelmi pillanatokat élhettünk meg, hiszen 2 év közös munkája révén Bács-Kiskun megye harmadik legjobb korosztályos csapata lettünk ( bajai fiúk és lányok mögött ) amire büszkének kell lennünk.

Simon Zoltán
Jövő Bajnokai DSE Szakosztályvezető – edző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.