Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 26. 09:06, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb unokázós csalókat kaptak el - Videó

Újabb unokázós csalókat kaptak el - Videó

Órákkal a bűncselekmény elkövetése után szereztek ugyan tudomást a csalásról az érdi rendőrök, másnap este már az előállító helyiségben időzött az a két nő, akik egy idős asszonyt károsítottak meg.

Mobiltelefonján kereste a 65 éves tárnoki nyugdíjast augusztus 23-án délután egy fiaként bemutatkozó férfihang. Ijesztő történetét hallgatva sajnálat és aggodalom ébredt benne. A félrevezető történet szerint kábítószeres ügybe keveredett és nagyon nagy baja lesz, ha nem szerez pénzt. Egy csomagot kellett volna kézbesítenie, amit elhagyott, ezért fogva tartói 12 millió forintot követelnek tőle, csak így szabadulhat. Az asszony megrémült, segíteni akart, közölte, hogy 1 millió forinttal tudja kisegíteni. Válaszul közölték, hogy egy nőt küldenek a pénzért. A tömött boríték átadása megtörtént, az asszony órákkal később szembesült azzal, átverték, csalás áldozata lett – közölte a rendőrség.

A rendőrök az órákkal később tett bejelentés alapján megindultak. Minden lehetséges eszközt és módszert igénybe véve másnapra eljutottak két budapesti nőig. A főváros VIII. kerületében, a Baross utca és Német utca kereszteződésénél vették ki a forgalomból azt a kocsit, amelyben utaztak. A 21 éves U. Nikolettát és a 34 éve P. Edinát elfogták és előállították.

Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomás tettek, sőt több korábbi csalásban való részvételüket is jegyzőkönyvbe diktálták. A gyanú szerint együtt érkeztek augusztus 23-án a tárnoki ház közelébe, U. Nikoletta a kocsiban várt, míg P. Edina átvette a kicsalt egymilliót tartalmazó borítékot az áldozattól. A pénzt később tovább adták megbízóiknak.

A két őrizetbe vett nővel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.

Az érdi rendőrök vizsgálják azokat a korábbi csalásokat, amelyekről a gyanúsítotti kihallgatásokon tett említést a két nő, de a nyomozás kiterjed arra is, kitől, milyen úton és hányszor kaptak megbízást a futárfeladatok elvégzésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.