Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Május 12. 16:43, vasárnap | Belföld
Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Újjáélednek a háztáji gazdaságok

Újjáélednek a háztáji gazdaságok

Indul a Vidékfejlesztési Minisztérium háztáji programja. Magyarország Kormánya által elfogadott Nemzeti Vidékstratégia lényegi eleme a helyi adottságokat figyelembe vevő termelés ösztönzése

Indul a Vidékfejlesztési Minisztérium háztáji programja. Magyarország Kormánya által elfogadott Nemzeti Vidékstratégia lényegi eleme a helyi adottságokat figyelembe vevő termelés ösztönzése, melynek szerves része a háztáji gazdaságok felélesztése is. Ennek beindításához kormányzati közreműködés szükséges. A „klasszikus” háztáji gazdálkodást az jellemezte, hogy a termelők nemcsak saját magukat látták el, hanem a termelés során először belföldi, majd később export árualapot is képeztek. Ennek az egykor eredményes együttműködési formának a mai viszonyokhoz adaptált kialakítása, újjáteremtése a cél.
A Vidékfejlesztési Minisztérium háztáji programjának hatékony működése és működtetése szerepet játszhat a vidék gazdaságélénkítésében, a piacra juttatott termény és állatfelesleg további értékesítése, feldolgozása pedig további munkahelyeket és beruházásokat teremthet, valamint fejlesztheti a feldolgozóipart. Hozzájárulhat a lakosság életszínvonalának emeléséhez, a vidék népességeltartó és megtartó képességének javításához.
A program a vidék összefogására, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az önkormányzatok koordinatív együttműködésére épít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.