Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Január 24. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Ujjakra veszélyes az IKEA strandszéke, ezért visszahívják azokat

Ujjakra veszélyes az IKEA strandszéke, ezért visszahívják azokat

Visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket leesés, illetve az ujjak becsípődésének veszélye miatt az IKEA.

A svéd lakberendezési cég szerint több esetben sérüléssel járt a bútor használata.

Közleményében az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2007 februárja előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, vigye vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

Mint írják, a strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben rosszul szerelik össze a terméket, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor emiatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek.

Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.

A balesetekről értesülve teljes körű vizsgálatot kezdeményeztek – írták. Hozzátették: az eredmények ismeretében módosították a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát, az új tervezésű termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az IKEA áruházakban.

Kiemelték: a termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. További részletek elérhetők a www.IKEA.hu weboldalon vagy az ingyenesen hívható +36-1-460-31-60-as telefonszámon. A cég elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: