Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 17. 08:36, hétfő | Helyi

Újra 5S nap a Dózsában

Újra 5S nap a Dózsában

A program 2016-ban indult a Magyar AOTS Társaság szervezésében. Ez az 5S Public, ami a Clean Up Japan mintájára jött létre a japán alapítók személyes támogatásával.

Az önszerveződő társadalmi tevékenységet Hidesaburo Kagiyama alapította 1993-ban. A jövő nemzedékének nevelése már 7 országban kezdődött el a környezet tudatosságra az 5S módszerrel. Azért a gyerekek vannak fókuszban, mert ők a jövő, ők határozzák meg gondolkodásmódjukkal a jövőnket, ők tudnak a legtöbbet tenni azért, hogy rendezett és tiszta környezetben éljenek. Ebben a tanévben már hatodik alkalommal rendezte meg iskolánk, a Magyar AOTS társaság és Kiskunfélegyháza Önkormányzata a japán módszer alapján működő 5S napot június 14-én, a fenntarthatóság jegyében. A rendezvény célja a hatékony munkát elősegítő körülmények kialakítása és a biztonságos, tiszta környezet fenntartása. A Dózsa György Általános Iskola és a Magyar AOTS Társaság Egyesület között együttműködési megállapodást írt alá Gyenes Attila igazgató és Révész Gyula, a társaság elnöke. Tíz helyszínen, tíz csapattal folytak a karbantartási és felújítási munkálatok. A csoportok a munka előtt egy játékos vetélkedővel melegítettek be. A csapatok megjelölése és összetétele is követte a hagyományokat. Színes sapkákkal megkülönböztetett kis közösségekben dolgoztak tanulók, szülők, nagyszülők, tanárok. Kezük munkája nyomán többek között megújult a távolugrógödör, az előkert és az előtető, a játszóeszközök, a hátsó udvar, a tornaszertár, ültettünk virágokat is. Szemléletformáló céllal ismét külső helyszínekre is kiterjedt a munka: a kondipark, a Dózsa utcai játszótér, a Dózsa-szobor környékének rendbetételével. Az elvégzett feladatok ellenőrzése után a résztvevők a terített asztalok körül pihenhették ki a program fáradalmait.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 14:50, kedd | Helyi

Ezt az 5 dolgot tanuld meg, hogy bármikor életet menthess

Nem árt tisztában lenni az alapvető életmentő fogásokkal, amikkel másokon vagy akár saját magadon is segíthetsz.

2024. Június 25. 13:56, kedd | Helyi

Első alkalommal rendeztek erősember-versenyt Kiskunfélegyházán

Egy olyan sportág mutatkozott be Kiskunfélegyházán, amit még eddig soha nem rendeztek meg a városban.

2024. Június 25. 13:47, kedd | Helyi

A pályaudvarokon és a vonatokon is hangsúlyosabb lesz a rendőri jelenlét

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon

2024. Június 24. 09:13, hétfő | Helyi

Sokan ellátogattak a Múzeumok Éjszakájára Kiskunfélegyházán

Az esti vihar ellenére is sokan ellátogattak a Kiskun Múzeumba 2024. június 22-én (szombaton), hogy részt vegyenek a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton.