Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Október 04. 16:54, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Újra ebzárlat!

Újra ebzárlat!

Megyénkben ebzárlat és legeltetési tilalom kezdődött ma (október 4.), melynek időtartama várhatóan 2 hét. A tilalmat a rókák őszi veszettség ellni országos immunizálási kampánya miatt rendelték el.

Megyénkben ebzárlat és legeltetési tilalom kezdődött ma (október 4.), melynek időtartama várhatóan 2 hét. A tilalmat a rókák őszi veszettség ellni országos immunizálási kampánya miatt rendelték el.
A tilalom számunkra a következőket jelenti. Minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni; a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát, és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

A jogszabály szerint az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető kutyák „rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére” mentesek a korlátozás alól.
Az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Ha a kóbor eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és befogása, hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával, a kerületi fő állatorvos határozatára le kell ölni. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 13. 14:32, hétfő | Helyi

Megérkeztek az iskolákba a gyerekek digitális fejlődését elősegítő laptopok

Folytatódik a 2022. tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.