Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Július 03. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újra szállítható Kanadába és Thaiföldre magyarországi baromfi

Újra szállítható Kanadába és Thaiföldre magyarországi baromfi

Feloldotta Kanada és Thaiföld illetékes hatósága a Magyarországra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket a magaspatogenitású madárinfluenza kitörése miatt vezettek be

- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken honlapján.

Az észak-amerikai országba június 16-tól, Thaiföldre június 25-től szállíthatók szabadon a vágott baromfiból származó termékek Magyarországról - írja a Nébih.

Kifejtették, hogy a járvány gyors és hatékony felszámolását, valamint az azóta eltelt időszakban Magyarország kedvező járványügyi helyzetét figyelembe véve oldotta fel elsőként Kanada hatósága a korlátozást.

A thai hatóság is ugyanezen okból döntött a Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyére bevezetett korlátozások feloldásáról. A döntés értelmében Komárom-Esztergom megyéből a 2021. május 10., Bács-Kiskun megyéből pedig a 2021. május 24. után vágott baromfiból készült termékek szállíthatók a távol-keleti országba - hívja fel a figyelmet a Nébih.

A korlátozásokkal kapcsolatos további információk elérhetőek a Nébih https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza-kereskedelmi-informaciok tematikus oldalon.

Címkék: baromfi, hús, kanada, thaiföld

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni