Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

Szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik és előreláthatóan 12 óráig fog tartani a jeles esemény, melyen Fricska Irén, Dombóváriné Márti és Ruskó Editjógaoktatók segítségével bárki betekintést nyerhet ebbe a mozgásformába, mely a szervezet orvossága, a figyelem és a tudatosság eszköze.

A jógának több ezer éves története van, és az eredeti, elsődleges célja önmagunk valódi megismerése a befelé figyelés által. Az, hogy a fizikai testünket átmozgatjuk, az ennek a lecsendesedett, belső figyelmi folyamatnak a szükséges része.

A szervezők tehát nemcsak a gyakorlott jógásokat, hanem a teljesen laikus érdeklődőket is szívesen látják. Mindhárom jógaoktató könnyen kivitelezhető, túlzott testi erőt nem kifejezetten igénylő gyakorlatsorral fogja bemutatni ezt a népszerű és elterjedt mozgásformát, ami különböző statikus és dinamikus pózokra alapoz, átmozgatja és nyújtja a testet.

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) által is támogatott programon való részvételhez jógamatrac szükséges, de ha valakinek nincs, néhányat a helyszínen tudnak adni. Rossz idő esetén a Waldorf iskola ad helyet a rendezvénynek a tornatermében, illetve a mosdók használatára is itt lesz lehetőség.

(Képek: infokiskunfelegyhaza / Fábián Adrienn / archív)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.