Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Október 21. 11:26, hétfő | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Ünnepélyes átadásra került a Dózsa György utca megújult szakasza

Ünnepélyes átadásra került a Dózsa György utca megújult szakasza

Nemrégiben készült el a Dózsa György utca Kossuth utca felőli mintegy 417,24 m hosszú szakasza, melyen a korábbi aszfalt burkolat felújításán túl számos kiegészítő munkálat is folyt.

Az ünnepélyes átadáson október 21-én délelőtt Csányi József polgármester mondott el részleteket a mintegy 240 millió forintos beruházásról.

- Gyenes Attila képviselővel évek óta tervezzük az utca megújítását. A Dózsa György utca kiemelkedő a város életében, hiszen általános iskola, óvoda is található közvetlen mellette, illetve a körzetben található bölcsőde elérhetőségében is jelentős szerepe van. Mindemellett társasházas, családi házas övezet és Félegyháza képét nézve itt minden megtalálható, ami a városi életet jellemzi, így például egy nagy forgalmú élelmiszerüzlet is van az utca torkolatában – mondta a polgármester, majd a munkafolyamatokról is beszélt.

Megtudtuk, hogy itt nemcsak egy régi útalapot kellett felújítani, hanem a szegélykövet is ki kellett cserélni és az út szintjét beállítva az autóbejárókat hozzá kellett igazítani. Plusz tényezők is felmerültek a munkálatok során, melyeket első ránézésre nem lát az ember. Így például a vízvezetékek cserélje mellett megtörtént a zárt csapadékvíz kiépítése és víznyelőaknák építése is.

A kivitelezők ezúttal is olyan partnerek voltak, akik már évtizedek óta megfelelően minőségi munkával segítik városunk fejlesztési projektjeit. A tervezési munkálatokat a Vonalvezető Kft. végezte, a kivitelezést pedig a helyi Útépker Kft.

Beszédének zárásaként a polgármester elmondta, hogy a beruházás ezen szakasza elkészült, de még sok kiegészítő munka lesz még a körzetben: járdák kiépítése, útcsatlakozások kialakítása, a Dózsa György és Attila utca közötti átjáró felújítása, a parkolók rendbe tétele és a kocka játszótér építése.

Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője szintén elismerően szólt a tervezők és kivitelezők munkájáról. Mint mondta, nagyon fontos szerepet tölt be ez az útszakasz, hiszen nemcsak általános iskola és óvoda, hanem bölcsőde és a szomszédos utcában egy középiskola is van, melynek megközelítésében nagyon nagy szerepet játszik a Dózsa György utca. Megköszönte az itt élők és az erre járók türelmét is, akik hónapokon keresztül tolerálták az itt folyó munkálatokat, majd ígéretet tett arra, hogy a választókörzet további fejlesztési tervei is prioritást fognak élvezni és hamarosan megvalósulnak.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt a Dózsa György Általános Iskola kicsikből álló tánccsoportjának műsorát láthatták a megjelentek. (A táncot betanította: Kátai Tibor néptáncoktató)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 10:40, hétfő | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalomra és szabadságharcra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő városi megemlékezésre.

2024. Október 20. 09:20, vasárnap | Helyi

Október 27-én óraállítás!

A várva várt őszi szünet kezdete és a téli időszámításra átállás szinte egy napon van. Vajon mit jelent ez a gyerekes családoknak?

2024. Október 20. 09:18, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. október 20. - Évközi 29. vasárnap Missziós vasárnap

2024. Október 20. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. október 20. - Évközi 29. vasárnap MISSZIÓS VASÁRNAP