Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 03. 11:43, hétfő | Helyi

Ünnepi hangversennyel köszöntötték a 85 éves Balázs Árpád zeneszerzőt

Ünnepi hangversennyel köszöntötték a 85 éves Balázs Árpád zeneszerzőt

Születésnapi hangversenyre invitálták az érdeklődőket október 2-án, a Nemzetközi Zenei Világnap alkalmából a Szent István templomba.

Idén különleges apropója is volt a Nemzetközi Zenei Világnap alkalmából tartott koncertnek, hiszen a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola névadója Balázs Árpád zeneszerző 85. születésnapját és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar fennállásának 35. évfordulóját ünnepelhettük egyszerre.

A koncert a kerek évfordulókhoz méltán a barokk korban íródott Georg Friedrich Händel: Tűzijáték svitjével indult. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadásában hallhattak a megjelentek csodálatos részleteket. Ezt követően Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte a közönséget és bemutatta az ifjúsági fúvószenekar legifjabb tagjait, akiknek első ez volt az első nyilvános fellépésük a nagyérdemű előtt.

A hangversenyt Csányi József polgármester nyitotta meg ünnepi gondolataival:
- Nagyon sokat köszönhetünk Balázs Árpád munkásságának, városunk közvetlenül is, hiszen az itt felnövekvő nemzedékek most már olyan iskolában, külön épületben tudnak tanulni és felkészülni a jövő kihívásaira, ami most már jól láthatóan „Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola”, hiszen ma délután lepleztük le az iskola névtábláját. Egy olyan előttünk álló példa nyomában járunk és követjük őt a zene útján, aki minden darabjával megmelengeti a hallgatóság szívét – mondta beszédében a polgármester és külön tapssal köszöntötte a 85. születésnapját ünneplő Balázs Árpádot.

Az este folyamán fellépett a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar (Kis-Fekete Vilmos vezényletével) mellett a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar (Tóth László vezényletével) és a Zenebarátok Kórusa ( Vili Balázs vezényletével) is, akik szintén felköszöntötték Balázs Árpád zeneszerzőt és számos darabot előadtak műveiből.

- Ez a 85 év sokkal jobban hangzik, mint a 90, de kívánom, hogy öt év múlva önökkel ugyanitt találkozzunk – mondta a zeneszerző mosolyogva fogadva az ajándékokat.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.