Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Június 01. 16:08, szombat | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Ünnepi műsorral köszöntötték a járás pedagógusait

Ünnepi műsorral köszöntötték a járás pedagógusait

Május 31-én (pénteken), a Móra Ferenc Művelődési Központban rendezték meg az idei pedagógusnapi ünnepséget,

melyen a kiskunfélegyházi mellett a bugaci, gátéri, pálmonostorai és petőfiszállási tanárokat és tanítókat is köszöntötték.

A jeles esemény háziasszonya Vargáné Rácz Judit volt, aki elsőként felkérte Pálfi Tamást, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatóját, hogy ossza meg gondolatait a megjelentekkel.

- A pedagógus szakma nemcsak egy foglalkozás, hanem egy életre szóló elkötelezettség a jövő nemzedékének oktatása és nevelése iránt. Mindannyian tudjuk, hogy egy közösség értékét a benne lévő, benne dolgozó tagok határozzák meg. Egy óvoda és iskola értékét a benne tanító, oktató nevelő pedagógusok értéke adja. Ők azok, akik utat mutatnak, inspirálnak a mindennapokban, szinte láthatatlanul végzik feladatukat és diákjaik lelkében élnek, alakítják, formálják gondolkodásukat, cselekedeteiket. Megosztják tudásukat, ismereteiket, ugyanakkor iránytűt is biztosítanak, hogy a sok információ között eligazodhassanak. Értékeket adnak át a diákoknak, hogy a jövő generációjaként megállhassák helyüket a világban. Teszik ezt a legnagyobb szakmai hozzáértéssel, és munkájuk iránti elkötelezettséggel – mondta köszöntőjében Pálfi Tamás.

Csányi József polgármester beszédében kihangsúlyozta, hogy legnagyobb kincseinknek a pedagógusok, hiszen, a jövőnket, gyermekeinket bízzuk rájuk azzal a céllal, hogy oktassák őket és bővítsék tudásukat.
- Ha végiggondoljuk pályafutásunkat, mindannyian elmondhatjuk, hogy meghatározó szerepet töltöttek be tanáraink, tanítóink az életünk során. Kiskunfélegyháza városa és a környező települések kifejezetten szerencsések, hiszen olyan pedagógusok vesznek bennünket körbe, akik munkájukat minden körülmények között kiválóan végzik, a diákok érdekeit mindig a saját érdekeik elé helyezik. Mindig törekszenek arra, hogy olyan tudást adjanak, mellyel a világban megállják a helyüket tanítványaik – mondta beszédében városunk első embere, majd hozzátette: ha az elmúlt évek eredményeit megvizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy az általános iskoláink és a városunkban található gimnázium, szakközépiskolák, technikumok kiválóan teljesítettek.

Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke köszöntőjében felelevenítette azt az eseményt, melyen 226 személyi számítógépet és laptopot adtak át a félegyházi diákoknak díjmentesen, otthoni használatra.

- Csak néztem az egymásra rakott dobozokat - melyek szinte egy falat alkottak – és eszembe jutott, hogy több tízezret osztunk szét az országban a diákoknak. Ez a gondolat pedig hozta magával a következőt is, miszerint ebben a zaklatott világban az okos eszközök uralma alatt mekkora a felelőssége az embernek, a szülőnek, a pedagógusnak és a környezetnek, hogy az is okos legyen, aki ezeket az eszközöket használja. Hiszen bármilyen technikai újítást, csodát használnak is az oktatásban, egy valami nélkülözhetetlen lesz: a hivatástudattal rendelkező ember, aki érzi a gyerekek sorsát, hátterét – mondta beszédében Lezsák Sándor és felelevenítette azokat az időket, amikor tanárként hogyan próbálta diákjaihoz közelebb hozni és érthetővé tenni a tananyagot.

Az ünnepség folytatásában a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum 12/P osztályos diákjai adták elő műsorukat „A tanár tragédiája” címmel. A darabot Madách Imre „Az ember tragédiája” drámai költeményének ihletésével Márton Zsanett 12/P osztályos tanuló írta és az iskolai élet mindennapi problémáit mutatta be újszerű, izgalmas köntösben. Színpadra állította osztályfőnökük, Kovács Klaudia tanárnő

A jeles esemény színvonalát az alábbi előadók emelték még:

  • A Százszorszép óvoda Boribon csoportja Fricska Gyöngyi, Vaskó Éva, Csabainé Elek Angéla irányításával.
  • A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendéke Ördög Szilárd hegedűn előadott darabjával, melyet Pusker Imre kísért zongorán. Szilárd felkészítő tanára Szeriné-Biró Ágnes volt
  • A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 6.z osztályának Kamarakórusa és Csengettyű Együttese. Vezényelt: Nagyné Mészáros Erika

Az ünnepség fénypontjaként kerültek átadásra a díszdiplomák és elismerések:

  • 70 évvel ezelőtt szerezték diplomájukat, ezért rubin oklevélben részesültek: Boldog Ferencné (Zsikai Mária) és Mester Gyuláné (Csikós Irma).
  • 65 évvel ezelőtt szerezte diplomáját, ezért vas oklevélben részesült: Seres Istvánné (Keresztesi Mária).
  • 60 évvel ezelőtt szerezték diplomájukat, ezért gyémánt oklevélben részesültek: Makra Györgyné (András Flóra), Sávoli Józsefné dr. Nagy Katalin és Szabó Lászlóné (Szigeti Róza).
  • 50 évvel ezelőtt szerezte első diplomáját, ezért arany oklevélben részesült: Benedek Jánosné (Gyuris Margit), Rőfi Gézáné (Szondi Magdolna) és Rosta Ferenc.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, valamint jubileumi évfordulója alkalmából Elismerő Oklevelet vehetett át: Szabó Sándorné, Galántai Gabriella és Madácsiné Kapus Erika.

Elismerő oklevelet kapott: Szántainé Dudás Aliz, Vincze Tibor Imréné, Szilágyi Irén Viktória, Tolnai Ottó, Lőrincz Hajnalka, Kovácsné Kiss Éva, Szűcs István Tibor, Feketéné Papp Éva, Kontra Éva, Répa M. Bernadett Anna nővér, Vas Tibor, Feketéné László Gabriella, Miklósné Hideg Zsuzsanna Katalin, Petyovszkiné Kovács Margit, Nagy János Zoltánné, Simon Hajnalka, Cseklye Sándor Attila, Takó Lajos, Vass Viktória Csilla, Nagy Sándor Zoltánné, Bense Zoltán, Gondiné Ágó Edit, Tápai Beatrix, Vereb János, Vásárhelyiné Ficsór Katalin, Mester Mónika, Kállai Józsefné, Bán Anita Gabriella, Lakihegyiné Bakró Mónika, Patyi Éva Teréz, Luchmann Gáborné Sinkó Ildikó, Fekete Andrea, Váradiné Borbély Katalin, Csabai Anita, Benséné Szabó Ágota, Kis-Czakó Annamária, Gémesné Székely Enikő, Bálint Judit, Feketéné László Krisztina, Feketéné Sallai Katalin, Marton Rozália Erzsébet, Rádi Kornélia, Timafalvi-Lászlóné, Baksa-Babar Andrea, Gondi Fábián Krisztina, Jellinekné Tanács Tímea, Katona Rita, Récziné Kutasi Hajnalka, Lajkóné Solymosi Marianna, Csanádi Gergely, Gálfi Tamás Imre, Hódi Ágnes, Palásti Ádám, Buri Gábor Sándor, Kiss Gábor István, Boda Zoltán, Csalárné Tóth Erzsébet, Csegő József, Berecz Mária, Endre Zsófia, Rekedt-Nagyné Kucsora Hajnalka és Kovács Sándorné.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 17:25, szombat | Helyi

A két új magyar katonai szállítórepülőgép közül az első leszállt Kecskeméten

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép.

2024. Szeptember 07. 17:24, szombat | Helyi

Idén is megrendezik az ingyenes közösségi túranapot, a Kéktúrázás Napját

A Magyar Természetjáró Szövetség szokás szerint október második szombatján rendezi meg a közösségi túranapot, amely immár az 5. lesz.

2024. Szeptember 07. 08:47, szombat | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. szeptember 8. (vasárnap).

2024. Szeptember 06. 10:57, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozások a Libafesztivál ideje alatt

Szeptember 11-én 19 órától szeptember 15-én 16 óráig a következő lezárásokra kell számítani.