Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Május 22. 09:38, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepi szentmisén emlékeztek meg városunk alapítóiról

Ünnepi szentmisén emlékeztek meg városunk alapítóiról

A Városalapítók hetének záró napján május 21-én közös imádsággal mondtak köszöntet városalapító őseinknek.

Az ünnepi szentmisét a Sarlós Boldogasszony templomban mutatták be Geszler Péter plébános celebrálásával, aki külön köszöntötte polgármesterünket, alpolgármestereinket, a város képviselőit, a meghívott vendégeket és mindazokat, akik hálát adni érkeztek a misére városalapítóinkért és városunkért.

- Méltán fonódik össze az egyház egyik fő ünnepével - az Úr mennybemenetelével - ez a szentmise, melyben megemlékezünk az őseinkről és városalapítóinkról. Mindazokról, akik tettek és tesznek azért, hogy ez a közösség, ez a város éljen, fejlődjön és épüljön. Ehhez az kell, hogy lássuk a célt előttünk, melyre meghívást kaptunk. Ez nem más, mint a mennyország. Azok az emberek, akik tettek a közösségért, azok látták a célt. A cél pedig az, hogy épüljünk és együtt, közösen szeretetben, tiszteletben, becsületben, a másikat segítve közösséggé váljunk. Jézus is ezt szerette volna, amikor apostolokat gyűjtött önmaga köré. Amikor ma őseinkre emlékezünk, értük is felajánlva a szentmisét, hálát adunk az Úrnak, hogy adott nekik elég erőt ahhoz, hogy küldetésüket teljesítsék. Kérjük Istent, hogy adjon elég erőt nekünk is, hogy küldetésünket mi is teljesítve célt érhessünk – mondta a plébános, majd arról beszélt, hogy valójában mi is a küldetésünk itt a földön.

- Istenszerető emberként tudjam építeni, formálni azt a közösséget, amelyet Isten rám bízott. Lehet az csak egy kicsi közösség, egy család, lehet az egy nagyobb közösség, vagy akár egy egész város. Teljesen mindegy. Jó emberként, keresztény, istengyermeki méltóságomhoz hűen tetteimmel, szavaimmal és életemmel mutassam meg Isten országát embertársaimnak. Ezáltal tudok építeni, ezáltal tudok előre lépni és ezáltal érem el célom.

Az ember sokszor abban hibázik, amikor saját magát akarja a mennybe emelni. A mi mennybe menetelünk akkor kezdődik, amikor le tudunk térdelni, amikor meg tudunk hajolni Isten nagysága és szentsége előtt. Mert aki önmagát felmagasztalja, azt megalázzák, aki önmagát megalázza, azt pedig felmagasztalják. Azok, akik pedig tudtak építeni, tudtak tervezni, közösséget létrehozni, vezetni, és családot, illetve várost alapítani, tudták azt, hogy ezt csak mélységes alázattal, szeretettel és hűséggel lehet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.