Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Május 22. 20:07, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepi szentmisét tartottak városalapítóink emlékére

Ünnepi szentmisét tartottak városalapítóink emlékére

Mint minden évben, idén is ünnepi szentmisén emlékeztek meg városalapítóinkról. A május 22-én tartott misét Rónaszéki Gábor plébános celebrálta a Sarlós Boldogasszony templomban.

– Ezt a szentmisét városunk alapítóiért, mindazokért, akik ebben a városban éltek és élnek, a város vezetőiért és jövendő lakóiért ajánljuk fel az Úrnak – mondta Rónaszéki Gábor atya, majd az evangéliumhoz kapcsolódóan az alábbi gondolatokat osztotta meg a szentmisén megjelentekkel:

- Bár nem dörögnek az ágyúk az ablakunk alatt, nem hallunk puskaropogást sem, nem veszekszünk, nem verekszünk, és talán haragosunk sincsen, mégis úgy érezzük, valami hiányzik. Nincs béke a szívünkben. Az igazi békesség nem kívülről jön belénk, hanem belülről fakad. A mi Urunk Jézus Krisztus azt ígérte: békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Igen, Jézustól kell ellesnünk, hogyan is találhatjuk meg azt a fajta békét, amivel életünk nyugalmat ölt, amiből biztonság fakad, ami a boldogság alapja lehet. Mi kell ehhez a békességhez? Mindenekelőtt élő és eleven Isten-kapcsolat. Hiszen igazi békét csak az Isten adhat nekünk, ha bennünk lakik, ha velünk él, ha a miénk. Az igazi békesség belülről fakad, vagyis csakis akkor lehetséges, ha tudjuk hol a helyünk a világban. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy az Isten teremtményei vagyunk, az Isten szeretetből alkotott meg bennünket és az Isten most is szeret minket. Igazi békesség csak akkor lehet bennünk, ha az életünket az Isten kezébe helyezzük, ha bízunk benne, ha tudjuk, hogy az Isten-szeretetünkkel minden a javunkra válik. Igazi béke csak akkor fakadhat belőlünk, ha megértjük bármi történik is, az Isten mindent a javunkra tud fordítani, még a rosszból is tud jót kihozni.

Azt is mondja a mi Urunk, hogy az Atyához megyünk és lakóhelyet veszünk nála. Mert nem lehet béke a szívünkben, ha nincs hazánk és nincs otthonunk. Persze hazára és otthonra itt a földön is vágyunk. És milyen szép, hogy éppen ez az evangélium szakasz került a mai vasárnapra, amikor elődeinkről megemlékezünk. Azokról, akik mindent képesek voltak odaadni azért, hogy itt, ezen a vidéken hazát és otthont találjanak. Óriási áldozatokat hoztak azért, hogy letelepedhessenek, hogy szabadok lehessenek, hogy igazi otthonukat létrehozhassák. De nemcsak a földi haza és a földi otthon szükséges, mert az csak ideig-óráig kelti a boldogság érzetét. Az igazi boldogság az Örök Haza és az Örök Otthon ismerete: hogy tudjuk honnét jövünk és hová megyünk. S ahová megyünk ott vár bennünket valaki, aki szeretetével átölel, és aki boldoggá akar bennünket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.