Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2024. Április 04. 09:56, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bozótvágóval bántalmazta élettársát

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bozótvágóval bántalmazta élettársát

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 42 éves férfi ellen, aki többször bántalmazta élettársát, bozótvágó késsel is rátámadt; a nő a kórházban hónapokkal később belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és gyakran veszekedett élettársával, többször azzal is megfenyegette, hogy a lakásukban tartott nagy bozótvágó késével megöli.

A férfi 2022-ben kétszer is úgy megverte a sértettet XX. kerületi lakásukban, hogy a nő elvesztette egy-egy fogát.

Otthonukban a vádlott 2023. január 18-án bozótvágó késsel is bántalmazta élettársát, aki életveszélyes állapotba került; a férfi ezután mentőt hívott a sérülthöz.

A nő a bántalmazás miatt tartós kórházi ápolásra szorult, és a bántalmazás következtében két hónappal később életét vesztette - írták.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfit emberöléssel és maradandó fogyatékosságot okozó, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértéssel vádolja.

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 07:34, szerda | Kék hírek

Hollandiában rekordszámú droglabort számoltak fel tavaly

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.