Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Január 16. 12:21, kedd | Helyi
Forrás: BAON

Vádat emeltek két fiatal kiskunmajsai férfi ellen

Vádat emeltek két fiatal kiskunmajsai férfi ellen

A két férfi tavaly szeptemberben egy ittas férfitől mobiltelefont és pénzt rabolt.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a két vádlott szeptember 19-én este Kiskunmajsán felfigyelt egy részeg férfire, aki a kerékpárját tolta, és elhatározták, hogy állapotát kihasználva elveszik az értékeit.

Az idősebb, 29 éves rabló a sértettet észrevétlenül megkerülve megállt egy kereszteződésnél és figyelte, nem jön-e valaki, míg társa a férfi mögé lopakodott és megütötte a fejét. A sértett a földre esett, szinte öntudatlan állapotban feküdt, ekkor a fiatalabb rabló vádlott mellényzsebéből elvette a mobiltelefonját és a pénztárcáját, benne irataival és 4 ezer forint készpénzzel. Utóbbit eltette, a tárcát az iratokkal együtt eldobta, amit a sértett másnap talált meg. A fiatalabb vádlott a telefont még aznap eladta egy ismerősének, aki nem tudta, hogy a mobil rablásból származik. A zsákmányolt pénzt a rablók egymás között elosztották, a rendőrök a telefont megtalálták és lefoglalták. A sértett 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett.

A 28 éves vádlott – szintén 2017 szeptemberében – Kiskunmajsán két lopást is elkövetett, először egy családi ház utcai kapujáról alumínium hullámlemezeket feszegetett le, majd egyik ismerőse házától kötött el egy 30 ezer forint értékű kerékpárt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja. A fiatalabb vádlottnak a rabláson kívül 2 rendbeli lopás vétsége miatt is felelnie kell. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 19:07, vasárnap | Helyi

Egyházközségi majálisnak adott otthont a Parkerdő

Mint minden évben, idén is megrendezte majálisát az Ótemplom és a Szent István templom közössége május 11-én (szombaton).

2024. Május 12. 09:49, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 12. – Urunk mennybemenetele főünnep

2024. Május 12. 09:47, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 12. - URUNK MENNYBEMENETELE

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.