Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vagyonosodási vizsgálatot kaphatnak a segélyért autóval járók

Vagyonosodási vizsgálatot kaphatnak a segélyért autóval járók

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Sátoraljaújhely polgármestere, Szamosvölgyi Péter azok ellen, akik láthatóan nem szorulnak segélyre, mégis felveszik azt. Az önkormányzati vezető szerint a városban sok szegény ember él, és azt szeretné, ha a szociális juttatások azokhoz családokhoz kerülnének, amelyek valóban rászorulnak a segítségre.

Megelégelte a sátoraljaújhelyi polgármester, hogy a városnak sok olyan lakosa van, aki segélyt kap, nem dolgozik, mégis jobban él, mint, aki három műszakban teljesít.

Nemcsak azokról van szó, akik segélyért jönnek nagy autóval, drága járművel, hanem azokról is, akik egyébként köztudottan nem végeznek semmilyen munkát, mégis látható és irritáló mértékű a gyarapodásuk – mondta Szamosvölgyi Péter a közrádióban. A polgármester közölte ilyen esetekben ő maga fog vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Hogy mekkora lehet az érintettek köre, azt a polgármester nem tudja pontosan, de úgy számol, hogy év végéig több, mint tíz közérdekű bejelentést tesz, „és hogy mi lesz a teteje, azt ebben a pillanatban még megbecsülni sem lehet” – tette hozzá.

Az önkormányzat tapasztalatai szerint viszonylag nagy azoknak a köre, akik papíron ugyan jogosultak a járandóságra, mégis láthatóan sokkal, jobban élnek az átlagnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország