Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 05. 22:11, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Van aki elvesz…s van aki ajándékoz

Van aki elvesz…s van aki ajándékoz

Talán még a plébános úr sem gondolta, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen fog végződni az eltűnt látcső ügye. Nem kellett hozzá más, csak egy jószívű és mások öröméért is tenni akaró ember…

Az Ótemplom eltűnt távcsövét nem kellett sokáig keresgetni. Jó tudni, hogy Félegyházán vannak nemes lelkű és adakozó polgárok.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Városalapítók Hete alkalmából megnyitotta kapuit az Ótemplom tornya, hogy az érdeklődők megcsodálhassák a harangot és a pompás kilátásban bárki gyönyörködhessen. A toronybemutató annyira jól sikerült, hogy közben lába kélt a távcsőnek is – tudtuk meg Talapka István apát-plébánostól a május 24-ei szentmise végén, s egyben kérte ha valaki tud a nélkülözhetetlen eszközről valamit, az jelezze a plébánián.

Nem kellett sokat várni, hiszen június 5-én Lajos Zoltán, városunk közismert és köztiszteletben álló vállalkozója felkereste Talapka István kanonokot, hogy jótékony adakozásával pótolja az eltűnt látcsövet.

A megható pillanatokban Lajos Zoltán elmondta, hogy mélyen felháborította az eset, hiszen közel hétszázan tekinthették meg a páratlan kilátást a toronyban, melynek varázsa a távcsővel még tovább fokozódik. Nem tudott beletörődni abba, hogy az elkövetkező látogatók ne élhessék át ennek a látványnak a kivételes élményét, hiszen a toronyból a legszebb a kilátás városunkra.

A plébános úr meghatódva vette át a hasznos és szívből jövő adományt. Talán még ő sem gondolta, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen fog végződni az eltűnt látcső ügye. Nem kellett hozzá más, csak egy jószívű és mások öröméért is tenni akaró ember…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM