Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2017. Április 06. 08:59, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Van beleszólásod címmel rendeztek nyílt napot a parlamentben

Van beleszólásod címmel rendeztek nyílt napot a parlamentben

Életre szóló élményekkel tértek haza a félegyházi fiatalok a „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Napról, amelyet hatodszor rendeztek meg a napokban.

A parlamenti nyílt nap népszerűségét bizonyítja, hogy több mint 50 csoport jelentkezett, közülük azonban csak 250 diákot hívtak meg. Őket a beküldött bemutatkozó kisfilmjük alapján választották ki. A szerencsések a nyílt nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel beszélgethettek, interaktív vitajátékban vehettek részt, illetve bejárhatják az Országházat.

– A fiatalok nem hisznek abban, hogy ha hallatják a hangjukat, annak van értelme. Ezért is volt hasznos az esemény – nyilatkozta lapunknak Kárpáti Rita, a Natura Hungarica Alapítvány munkatársa, akinek közreműködésével vehettek részt a félegyházi fiatalok a parlamenti nyílt napon. Elmondta, a kiválasztott csoportoknak a bemutatkozó videó mellett öt kérdést is be kellett küldeniük olyan témákban, amelyek a fiatalokat érintik.

A félegyházi középiskolások többek között azt szerették volna megtudni a politikusoktól:

  • Fontosnak tartják-e, hogy minden településen legyen a fiatalok számára kialakított közösségi tér?
  • Mit lehet tenni, hogy a fiatalok Magyarországon maradjanak?
  • Mi az, amit megtanítanának a fiataloknak és mi az, amit szívesen megtanulnának a fiataloktól?

Mivel nagyon sok csoport és kérdés érkezett, a félegyházi diákok két kérdésükre kaptak választ: Egymás tiszteletét és a kultúrált vitát tanítaná meg a fiataloknak Schöpflin György országgyűlési képviselő. Ugyanakkor szívesen tanulna a fiataloktól nyitottságot és innovatív gondolkodást – tájékoztatta lapunkat Kárpáti Rita. Hozzátette, a fiatalok szavaztak is a képviselői válaszok után, melyeket 80 százalékos arányba fogadtak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)