Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 06. 10:04, péntek | Külföld
Forrás: mti

Várhatóan a Brexit után is maradhatnak az uniós munkavállalók a szigetországban

Várhatóan a Brexit után is maradhatnak az uniós munkavállalók a szigetországban

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Brexitet követő kiválás után is maradhatnak a már az Egyesült Királyságban tartózkodó uniós munkavállalók - mondta a Századvég Alapítvány kutatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kiss István felidézte, hogy Theresa May brit miniszterelnök a Konzervatív Párt manchesteri kongresszusán arra kérte a küldötteket, támogassák az uniós polgárok továbbfoglalkoztatását, illetve korábban a belügyminiszter is úgy nyilatkozott, hogy a brit munkaerőpiacnak szüksége van rájuk.

Sőt, egyre inkább úgy látszik, hogy a Brexit-referendum és a valódi kiválás közötti átmeneti időszakban érkező uniós polgárok jogait is kész garantálni Nagy-Britannia - fogalmazott a szakértő.

Kiss István arról is szólt, hogy Theresa May kongresszusi beszéde, amelyben elnézést kért a küldöttektől a párt gyenge választási szereplése miatt, politikai szempontból katasztrofálisra sikerült. Emiatt is sokakban felmerült, hogy a párt nem vele "fordulna rá" a következő választásokra,ugyanakkor a "botrányos beszéd" ellenére a kabinet szorosan összezárt a miniszterelnök mögött - hívta fel a figyelmet.

Ez a különleges brit kormányszerkezetnek is betudható, ugyanis a kormányban több mint száz miniszter dolgozik, akik egyben képviselők is. Vagyis Theresa May megbuktatásával ők is buknának - értékelt az elemző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.