Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Szeptember 22. 16:18, szerda | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Városi tanévnyitó

Városi tanévnyitó

Kiskunhalasra látogatott el a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési előadás.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával Kiskunfélegyházán létrejött 2019-ben a Kamasztanból Jeles ifjúsági kortárs segítői előadás.

A kiskunfélegyházi amatőr (15-21 év közötti) színészek ezúttal Kiskunhalasra látogattak, ahol a Városi Tanévnyitó elnevezésű színházi előadásban a cyberbullying-ot, a káros szenvedélyeket, valamint a diszkriminációt dolgozták fel.

Az előadások között a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési referense - dr. Horváth-Rekedt Gréta r. főhadnagy - beszélgetett a nézőkkel, megtörtént példákkal támasztotta alá az eljátszott témákat. Az előadás megszervezését Kiskunhalas Város Önkormányzatának, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságnak, illetve a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak (KEF) köszönhető. Az előadást Kiskunhalasi Város alpolgármestere Kuris István László, illetve a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes nyitotta meg. Az eseményen gondolatébresztő bűnmegelőzési információkat mondott Farkasné Wodring Zsuzsanna c. r. őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó, a KEF társelnöke. Az előadást délelőtt a 8. osztályos általános iskolások, délután pedig a középiskolások tekinthették meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

2021. Október 18. 17:18, hétfő | Helyi

Bagdy Emőke Kiskunfélegyházán tart előadást

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében Bagdy Emőke szakpszichológus, pszichoterapeuta 2021. november 15-én, hétfőn 17 órakor Kiskunfélegyházán tart előadást.

2021. Október 18. 16:47, hétfő | Helyi

A Magyar Közút idén is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is csatlakozott az elmúlt évek legsikeresebb országos környezetvédelmi akciójához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! felhíváshoz

2021. Október 18. 08:31, hétfő | Helyi

Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál vonat és személygépkocsi ütközött

A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 700-as számú Kárász InterCity vonat Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött.