Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2023. Június 08. 17:33, csütörtök | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. június 11., vasárnap.

Állatok beengedése az állatorvos megérkezése után!

Állatorvosi igazolás Kötelező!

A vásár állatorvosi felügyelete:

november hónaptól – április hónapig a vásári napokon 7 óra és 8 óra között kerül biztosításra,
május hónaptól – október hónapig a vásári napokon reggel fél 7 és fél 8 óra között kerül biztosításra, állatbeengedés csak ekkor lehetséges!

MINDEN ÉLŐÁLLAT BESZÁLLÍTÁSA CSAK ÉRVÉNYES ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁSSAL, SZÁLLÍTÓLEVÉLLEL TÖRTÉNHET (JUH, KECSKE, SERTÉS, SZARVASMARHA, NYÚL EGYÉB ÉLŐÁLLAT)

A vásárba kérődzők beszállítása engedélyezett.
Az országon belüli ló forgalmazással, ló szállítással kapcsolatban élőállat vásárra lovat bevinni, behajtani, lerakni csak 1 éven belül elvégzett, negatív szerológiai lelet és lóinfluenza elleni immunizálás igagazolásának birtokában lehet.
A vásár területére csak olyan kutya szállítható be, amely a törvény és a végrehajtási rendelet szerint mikrochippel megjelölt és a “Pet-Vetdata” rendszerben regisztrált.
A vásár területére kizárólag olyan sertésállományból származó egyed engedhető be, amely állományokban a nemzeti mentesítési tervben előírt vizsgálatokat elvégezték.

A fentilek betartását kirendelt hatósági állatorvos ellenőrzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról