Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 18. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Vasárnapi vétkeink - készülődés a hétfőre

Vasárnapi vétkeink - készülődés a hétfőre

A vasárnapi munkavégzés tilalma egyre több kérdést vet fel. Hogy a templomokban a lelkészek és papok misét vagy istentiszteletet tartva vasárnap valójában „dolgoznak”, azon nem gondolkodik el senki.

A vasárnapi munkavégzés tilalma egyre több kérdést vet fel. Hogy a templomokban a lelkészek és papok misét vagy istentiszteletet tartva vasárnap valójában „dolgoznak”, azon nem gondolkodik el senki. Ám az, hogy az árufeltöltők, takarítók se mehetnek be az üzletekbe vasárnap, érdekes kérdés.

Hiszen a boltokban, s azok raktáraiban sokan dolgoznak azért, hogy a hétfő reggeli nyitás zökkenőmentesen induljon. Azt se gondolhatja komolyan senki, hogy a polcok, pultok reggelre, varázsütésre maguktól megtelnek. Nagyáruházakban az áruszállítás, -rendezés, -kihelyezés, az eladótérben az árufeltöltés vasárnap történik.

A pékek vasárnap éjjel sütik a hétfő reggeli friss kenyeret. A törvény szerint árut online megrendeléssel sem lehet vasárnap kiszállítani.

Az elektronikus kereskedelmi szövetség szerint ez nincs is benne a törvény szövegében. De ha mégis megtiltanák az így megrendelt áruk kiszállítását, a szövetség szerint több cég külföldre helyezteti majd át a székhelyét.

S persze a média is vétkezik, ha többnyire vasárnap írja meg lapjának a hétfői lapindító anyagokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM