Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 13. 18:06, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakára felfüggesztik a kamionstopot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása előbb 24, majd megszakítás nélkül további 48 órán át lenne érvényben a húsvéti hétvégén. A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2022. április 17-én, vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8 órás időtartamban függesztik fel.

A kamionstop az általános szabályok szerint a nagypéntekkel és húsvét hétfővel meghosszabbodó hétvégén először csütörtökön 22 órától pénteken 22 óráig, aztán szombaton 22 órától hétfőn 22 óráig lenne érvényben. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást - írták.

E lehetőséggel élve, a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján vasárnap éjjel, hétfőn hajnalban nyílik nyolcórás időablak az áruellátás zavartalansága érdekében. A változás tehát a csütörtök-pénteki korlátozást semmilyen módon nem érinti. Az intézkedésnek köszönhetően a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek - áll a közleményben.

Címkék: kamionstop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott