Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 28. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: nlcafe.hu

Vége az édességdömpingnek a kasszáknál?

Vége az édességdömpingnek a kasszáknál?

Végeztetek a bevásárlással, de a pénztárnál a gyerkőc – és esetenként te is – még megkíván valamit az ott elhelyezett bőséges édességkínálatból. Ismerős? Ez az, ami változhat.

Végeztetek a bevásárlással, de a pénztárnál a gyerkőc – és esetenként te is – még megkíván valamit az ott elhelyezett bőséges édességkínálatból. Ismerős? Ez az, ami változhat.

Egy felmérés szerint a vásárlók 65 százaléka úgy gondolja, hogy nagy segítség lenne számára az egészségesebb táplálkozáshoz, ha a boltok pénztárainál nem halmoznák fel a különböző édességeket, csábítva így a vevőket ezek megvásárlására. Még többen, a válaszadók 67 százaléka vélte úgy, hogyha a boltok inkább egészségesebb ételeket helyeznének a pénztárak melletti polcokra, abban is segítenének, hogy a gyerekek szívesebben fogyasszák ezeket a termékeket az édességek helyett.

Ennek fényében a Tesco és a Lidl üzletei is vállalták Nagy-Britanniában, hogy a sós, édes és magas zsírtartalmú ételek helyett zabpelyheket, gyümölcsöket és gyümölcsleveket helyeznek majd el a kiemelt polcokon. Így bár az emberek pénztárcáját talán nem, de az egészségét segítenek védeni. Reméljük, hamarosan itthon is követik a kintiek példáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: