Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 21. 10:53, szerda | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Vereséggel rajtolt a címvédő

Vereséggel rajtolt a címvédő

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában a KHTK csapata Kiskőrösön lépett pályára.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában a KHTK csapata Kiskőrösön lépett pályára. A két csapat bajnoki mérkőzései mindig kiélezett csatákat hozott. Az elmúlt szezonban is szoros mérkőzéseket játszottak a felek.

Kiskőrös LC – Kiskunfélegyházi Honvéd TK 2 – 1 (1-1)

Kiskőrös, 300 néző. 2013. 08. 18. 17: 00
Vezette: Aradi Csaba
Asszisztensek: Tóth István, Rátkai János

Kiskőrös LC: Tóth Z. – Lesták (Kertész), Kovács, Madácsi, Fekete, Cebei, Somlyai, Beregszászi (Hleba), Füleki (Miklós), Csernik (Podmaniczki), Bánszki (Kriskó) Vezetőedző: Agócs Zoltán.

KHTK: Tóth P. – Golovics, Nemes, Valkovics, Ábel – Bakos (Ujváry), Némedi – Palásti (Szabó T.), Nagy V. (Zs. Juhász), Katona B.(Lapsánszki) – Balog Sz. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Kádár Tamás, Nádasdi Péter.

Gólszerzők: Csernik 34’, Füleki 73’ illetve Palásti 36’
Sárga lap: Bakos
Kitűntek: az egész csapat illetve Tóth P., Némedi, Balog Sz.

Nagy várakozással várták a szurkolók már a bajnoki rajt kezdetét, hiszen hosszú szünet után a hétvégén megkezdődött a Bács megyei I. osztályú bajnokság. Két nagymultú együttes azonnal az első fordulóban találkozott.
Óvatos labdajáratásokkal igyekezett mindkét csapat a mérkőzés kezdetén. A hazaiak zárt védekezéssel lezárták területeiket. Az első félidőben több veszélyes támadást vezettek a vendégek, de a kapu előtt pontatlanok voltak és kimaradtak a helyzetek. A hazaiak előtt is voltak lehetőségek, egyszer a kapufát is eltalálták. A vendégek kapusa több esetben bátor védésekkel mentette meg csapatát a góltól. A 34. percben a hazaiaknál Csernik kilépett és hosszú labdavezetést követően a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.
Nem örülhettek sokáig a hazaiak, mivel a vendégek két perc elteltével egalizálták a mérkőzés állását. Balog Sz. kapott jó indítást a jobb oldalon, pontosan kapu elé lőtt beadását Nagy V. passzolta Palásti elé, aki 8 méterről biztosan lőtt a jobb alsóba, 1-1.
Szünet után a vendégek fokozták a játék ritmusát, többet birtokolták a labdát, sok helyzetet kidolgoztak. A hazai csapat elégedettnek tűnt az eredménnyel. Megszállták kapujuk előtti területet és zártan védekeztek. A nézőtéren lehetett hallani, hogy amelyik csapat gólt szerez, megnyerheti a mérkőzést. A vendégek előtt több esetben is kijátszott helyzetek voltak, mégis a 73. percben labdaszerzést követően Füleki 17 méterről kilőtte a kapu jobb sarkát, 2-1.
A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy egy fordulatokban gazdag összecsapáson a helyzeteit kihasználó hazaiak örülhettek győzelmüknek, míg a vendégek számára biztos, hogy lesz javítandó feladat a következő fordulókra.

Agócs Zoltán (Kiskőrös LC): Jól kezdődött számunkra a bajnokság. Tudtuk, hogy a Félegyháza jó csapat. Többet birtokolták a labdát, és amennyiben helyzeteiket értékesítik valószínű vendéggyőzelem születik, így viszont mi örülhetünk a három pontnak.

Kádár Tamás (KHTK): Nagyon sok pontatlan átadásunk volt az első félidőben. A védelemben is voltak egyéni hibák, így ellenfelünknek voltak helyzetei. A helyzet-kihasználásunk a mai napon csődöt mondott, egy szép gólt rúgtunk. Remélem a következő mérkőzésre sikerül kijavítani hibáinkat.

U-19-es csapatok mérkőzésén:

Kiskőrös LC – Kiskunfélegyházi Honvéd TK 1 – 2 (0-0)

Gólszerzők: Amin 72’ illetve Balog M. 85’, Fazekas 90’.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.