Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 02. 09:28, péntek | Belföld
Forrás: Hir24

Veszélyes utakra figyelmeztetnek

Veszélyes utakra figyelmeztetnek

Hét megyében lehet ma ónos esőre számítani. Hétvégén havazás, hófúvás várható.

Péntek:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és késő délutántól északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk csapadékra; északkeleten hó, északnyugaton eső, az átmeneti zónában ónos eső, fagyott eső is valószínű. Az éjszaka képződött zúzmarás köd napközben feloszlik. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd északnyugaton este a szél északnyugatira fordul, és megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, északnyugaton lesz az enyhébb idő, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hőmérséklet. Késő este -4, +5 fok várható.

Az ország keleti felében, hét megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge ónos szitálás miatt. Első körben kora délutánig lehet számítani emiatt csúszós utakra. Késő délután, este egy észak felől érkező fronthoz társulva a középső és Dunántúli tájakon eső a valószínű, keletebbre fagyott eső, átmenetileg ónos eső hullhat, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a környező térségekben pár cm hó várható.

Szombat:

Délelőtt kevés lesz a felhő, majd délután sokfelé beborul az ég, késő este északon már eső, havas eső, északkeleten havazás várható. Az északnyugati szél megerősödik, egy-egy viharos közeli széllökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -6 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Vasárnap:

Felszakadozik, csökken a felhőzet, majd kora délutántól közepesen felhős idő várható. Délelőtt még több helyen lehet hó, havas eső, majd délutántól hózápor, esetleg hózivatar kialakulása valószínű. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.