Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 28. 13:00, szombat | Bulvár
Forrás: Komlómédia

Videojátékok válthatják fel az állásinterjúkat?

Videojátékok válthatják fel az állásinterjúkat?

Érdekes kezdeményezéssel állt elő egy új vállalkozás, videojátékokat fejlesztenek a motivációs levelek és az állásinterjúk kiváltására.

Érdekes kezdeményezéssel állt elő egy új vállalkozás, videojátékokat fejlesztenek a motivációs levelek és az állásinterjúk kiváltására.

A Starfighter nevű cég célja, olyan játékok készítése, amikben csak akkor érhető el magas pontszám, ha a játékos tehetséges a programozásban. A játék magát a természetes adottságot derítené fel, így aki jól teljesít, annál a cég tudja, megérett a kiválasztásra.

A játékok mind rendelkeznek egy történettel. "Tételezzük fel például, hogy egy napra kémek lehetünk" - mondta Patrick McKenzie, a Starfighter vezérigazgatója és társalapítója. "A történet szólhat arról, hogy fel kell törni egy államtitkokat védő technikát, de ez ugyanaz a technika, amivel a valós világ bankjait is megvédenénk"

Az alap feltevés szerint, aki a legjobban teljesít a szoftverben, az a valós világban is a legjobb. A Starfighter a legjobbakat megpróbálja olyan állásokba elhelyezni, ami a legjobban megfelel demonstrált képességeiknek - amennyiben a játékosok is akarják. "A Starfighter játékosok legjobbjai közé kerülni egyenes utat jelent a világ legjobb műszaki cégei jövedelmező állásajánlatainak megszerzése felé, mivel kétséget kizáróan bizonyított, hogy képes vagy elvégezni azt a munkát, amire ezeknek a cégeknek szükségük van" - olvasható a Starfighter promóciójában.

játékok teljesen ingyenesek lesznek, és bár nem lesz csúcs grafikájuk, maga a játékmenet jó szórakozásnak ígérkezik. A cég még nem árulta el, pontosan mely képességeket is tesztelik majd játékaik, az alapítók azonban már elkészítettek egy Microcorruption nevű játékot, amiben a játékosoknak lezárt raktárakba kell betörniük a világ különböző részein. Egy okostelefon alkalmazás kontrollál minden egyes zárat, amiket a játékosoknak a kód ismerete nélkül kell kinyitni. 12224 játékosból csak 182-nek sikerült átjutnia a legnehezebb szinten. A cég fel fogja venni a kapcsolatot ezekkel a játékosokkal és segít számukra elhelyezkedni ügyfeleik valamelyikénél, melyek díjat fizetnek a cég szolgáltatásáért.

A játékokon keresztüli vérfrissítéssel a munkaadók sokkal lényegesebb kritériumok alapján kereshetnek tehetségeket, mint az iskolai végzettség, vagy az ott elért osztályzatok. A játékok alkalmazásának nagy előnye lehet a diszkrimináció kizárása.

Egy másik cég, a kaliforniai Palo Alto-ban működő Knack már előbbre jár a profilok felépítésére alkalmas játékok terén. Az általuk kifejlesztett mobilalkalmazások olyan dolgokat mérnek játék közben, mint a vezetői készség, probléma megoldás és tervezés. A kapott profilok összevethetők az ilyen képességeket igénylő állásokat hirdető cégek számára. "Megpróbálunk ugyanolyan módon ajánlásokat tenni, ahogy a Netflix filmajánlásokat ad" - magyarázta Guy Halfteck, a Knack alapító igazgatója.

A Knack a Fehér Háztól is kapott már megbízást, hogy rendszerükkel segítsék elő a kisebbségek, nők és veteránok elhelyezkedését olyan műszaki állásokban, melynek kapui alapesetben zárva lennének előttük. Halfteck szerint a Knack szabadalmai más játékokba is beilleszthetők, megnyitva a lehetőséget azok előtt, akik kimagasló eredményeket érnek el a Halo vagy League of Legends játékokban, hogy kedvenc időtöltésükön keresztül jussanak megfelelő álláshoz.

Ehhez persze szükség van a munkaadói oldal közreműködésére is, jó példa erre egy New York-i menedzsment tanácsadó cég, a Capco, ami a Knack játékosállományából kezd toborozni. A Capco saját legjobban teljesítő projektmenedzsereit ülteti a játékok elé, profilokat készítve, amit össze tudnak hasonlítani a Knack rendszer játékosainak profiljaival. Amikor a rendszer egyezést talál, üzenetet küld a játékosoknak, hogy lenne számukra egy állás a Capco-nál, felajánlva számukra a jelentkezést. "Az üzenet azt jelenti, hogy megvan a szükséges előképzettség. Lépésekkel előbbre vagy, mint bárki más, eleve esélyed van a sikerre" - összegzett Halfteck.

Forrás: Komlómédia - Newsientist.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.