Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Január 15. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Visszahív egy terméket az Ikea

Visszahív egy terméket az Ikea

A lakberendezési vállalat szerda reggeli közleményében azt írta, hogy aki a „Made in India” jelölésű Troligtvis utazópohárból vásárolt, vigye vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki „Made in India” jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja a poharat, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.

A lakberendezési vállalat szerda reggeli közleményében azt írta, hogy aki ebből az utazópohárból vásárolt, vigye vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A közlemény szerint nemrégiben olyan teszteredményeket kapott a vállalat, amelyek szerint a Troligtvis utazópohár DBP (dibutil-ftalát) kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket. Az Ikea már évekkel korábban úgy döntött, hogy betiltja bármilyen ftalát használatát az élelmiszerekkel érintkező termékeiben, ezért most is úgy döntött, hogy beszünteti a pohár forgalmazását. A vizsgálat megállapította, hogy azok az utazópoharak érintettek, amelyeken „Made in India” felirat szerepel.

A Troligtvis utazópoharak 2019 októbere óta vannak forgalomban. A vállalat arra kér mindenkit, akinek „Made in India” jelzésű utazópohara van, hogy a poharat haladéktalanul hozza vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása.

A címlapfotó illusztráció (portfolio.hu).

Címkék: ikea, Troligtvis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM