Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 04. 07:33, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Völner: a kormány vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségeit

Völner: a kormány vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségeit

A kormány csak egy zöldmezős beruházás keretében látja lehetségesnek egy új nemzeti légitársaság létrehozását. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Völner Pál szerint a Malévot valószínűleg felszámolják.

Jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján.

A hitelezőkben nem volt meg a türelem, hogy tovább működjön a Malév - ez volt az oka a Malév péntek hajnali leállásának Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkár szerint. Hozzátette: a leállás és a csőd volt a felelős magatartás.

Völner kijelentette, hogy a Budapest Airport privatizációja, és az oroszoknak történt Malév-eladás volt a fordulópont a Malév sorsában. Elindult az átvilágítása a cégnek, tette hozzá az államtitkár.

Völner Pál elmondta, a kormány vizsgálja a nemzeti légitársaság létrehozásának lehetőségét annak érdekében, hogy a tevékenységet folytatni lehessen. Ugyanakkor hozzátette: mindezt csak zöldmezős beruházással lehet megvalósítani.

Völner Pál az origo azon kérdésére, hogy miért nem lépett hamarabb a kormány egy új légitársaság létrehozása érdekében, azt válaszolta, hogy ez nehezítette volna a befektetőkkel való tárgyalásokat. A kormány azzal igyekezett megerősíteni a Malév helyzetét, hogy stratégiai céggé nyilvánította, és biztosított 2 milliárd forintot az utasok kártalanítására - jelentette ki. A kabinet lépései azonban nem voltak elegendőek ahhoz, hogy a Malév partnerei megvárják, hogy rendeződjön a cég helyzete - tette hozzá.

A Malév sorsa valószínűleg felszámolás lesz, s annak a szabályai szerint kaphatnak majd pénzt a munkavállalók - tette hozzá. Völner szerint az állami bérgaranciaalap szerepvállalására is szükség lesz, de az utasokért, dolgozókért mindent megtesznek - tájékoztat az origo internetes hírportál.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.