Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 29. 16:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Wikonkál Norbert azt mondta: az oltási akcióhét első hetének utolsó napján, vasárnap is "elég jó volt a forgalom". Csak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban mintegy 15 ezer oltást adtak be a héten. Ezek között több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát - tette hozzá. Értékelése szerint az oltási akcióhét is megmutatta: "el lehet jutni az emberekhez", s ezért is örömét fejezte ki, hogy a jövő héten is folytatódik az oltási akcióhét.

Kérdésre válaszolva fontos lépésnek nevezte az 5-11 éves korosztály oltását is. Ugyanis - mint kiemelte - a vírus mostani hullámában a gyermekközösségek (óvodák, iskolák) környezetében sokan betegszenek meg. Ezért fontos erősíteni ebben a körben az oltást, mind a gyermekek első, mind a szüleik ismétlő oltásának beadásával - hangsúlyozta.

Wikonkál Norbert azt mondta: a Honvédkórházban a koronavírusos betegek számában lassú emelkedés tapasztalható. Az eddigiek alapján "elég jól uralható a helyzet" - fogalmazott.

Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak. Az oltatlanok között viszont életerős, egészséges, 30-as éveikben járó emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak - mondta a Honvédkórház főigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.