Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Október 01. 15:09, kedd | Helyi
Forrás: Cs. Adrienn

Zenés műsorral köszöntötték az idősotthonok lakóit Kiskunfélegyházán

Zenés műsorral köszöntötték az idősotthonok lakóit Kiskunfélegyházán

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény három telephelyén is szívet melengető műsorral köszöntötték az időseket október 1-jén.

Az ünnepség a Nádasdy utcai telephelyen kezdődött, ahol elsőként dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte az otthon lakóit.

- Ugyan az Idősek Világnapját csupán 24 éve ünneplik az ENSZ javaslatára szerte a világban, azonban a tisztelet, a hála, a gondoskodás és az aggódás mindig is jellemző volt a fiatalabb családtagokra, ha kedves, idős rokonaikról volt szó. Amióta világ a világ, földrészektől, kultúráktól, koroktól függetlenül mindig is az idősebbek szolgáltak példaképül a felnövekvő generációk számára. Az ő tudásuk és tapasztalatuk nélkül sokkal rögösebb lenne minden fiatal útja. Az ő segítségük és megnyugtató támogatásuk nélkül pedig sokan iránymutatás nélkül maradnának. Szívből kívánom mindenkinek, hogy a mai dátum évről-évre más legyen, mint a többi. Legyen még több idő, még több szeretet és még több közös ünneplés – mondta ünnepi beszédében dr. Ónodi Izabella.

A képviselő asszonyt követően Magyariné Tóth Erika intézményvezető szólt a megjelentekhez:

- Ez egy jeles nap és arra kínál lehetőséget, hogy itt álljunk és ünnepeljünk. Megállunk önök előtt, hogy kifejezzük köszönetünket, hálánkat, mert bizony önök az a generáció, akik átélték a második világháború nehéz körülményeit és az ehhez tartozó testi-lelki-környezeti traumáit. Viszont önök az az erős és motivált generáció, akik e traumák után mégis újraépítették jelen világunk alapköveit. Építettek, oktattak, vállalkoztak, ipart fejlesztettek, gyerekeket neveltek és közben családanyák, családapák voltak. Mára a megújított alapok elkészültek. Mi most itt állunk önök előtt hálával, tisztelettel és ezt az erőt, motiváltságot, tapasztalatot kötelességünk tovább vinni, kötelességünk tovább építeni, fejleszteni, hogy mi is majd megidősödve elégedetten tovább tudjuk majd adni a jövő generációjának.

Önök már azt mondogatják, bárcsak bírnám még. Mi most azt mondogatjuk, de jó már maguknak. De ha ezt a két mondatot elemezzük, létezik bennük egy közös: a vágy. S amíg ez az erő hajt mindannyiunkat, biztos hogy létezni fog az életerő. Ezt az életerőt kívánom tartsák meg sokáig testben-lélekben, valamint kívánom, hogy az idős és szépkorúak részére, hogy bajaik és problémáik ellenére élvezzék az életet, az élet minden pillanatát. Érezzék a családjuk támogatását, a társadalom elismerését és érezzék, hogy nagy szükség van önökre – zárta gondolatait az intézményvezető.

A műsor folytatásában a Balázs Árpád alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek előadását láthatta-hallhatta a közönség. Kis-Fekete Vilmos, az iskola igazgatója elöljáróban elmondta, hogy számukra a mai nap hármas ünnep: október 1. az Idősek Világnapja mellett a Zene Világnapja is, valamint az intézmény névadójának Balázs Árpádnak a születésnapja.

A fúvós – vonós és billentyűs hangszeren előadott dallamok után a Dózsa György Általános Iskola tanulóinak műsora következett, akik a vidám előadás mellett névre szóló rajzaikkal, üzeneteikkel ajándékozták meg az idősotthon lakóit. Az intézmény nevében Gyenes Attila iskolaigazgató köszöntöte a megjelenteket.

Az ünnepség az intézmény Tóth Kálmán utcai telephelyén folytatódott, ahol az előbbiek mellett a Bercsényi utcai óvodások is felléptek, majd a fennállásának 30. születésnapját ünneplő Csanyi úti idősek otthonában zárult az idősek napi eseménysorozat. Itt a korábban említett előadók mellett felléptek a móravárosi óvodások is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 11:38, szombat | Helyi

Kiskunfélegyháza, mint osztálykirándulási célpont

Petőfi Sándor és Móra Ferenc kultusza máig élénken él Kiskunfélegyházán.

2024. Október 04. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Október 03. 13:04, csütörtök | Helyi

Kábítószer-kereskedők rendőrkézen

Három 20 év körüli dílert vettek őrizetbe a kiskunfélegyházi rendőrök. A nyomozás alatt több mint 3000 gramm illegális növényi származékot találtak és foglaltak le a rendőrök.

2024. Október 01. 16:05, kedd | Helyi

Fizetésemelések a félegyházi péküzemben

Extra juttatást vezetett be és az éjszakás órabérek után járó pótlékot is jelentősen, 20%-kal megemelte szeptemberben az ország egyik vezető sütőipari vállalata, a Félegyházi Családi Pékség.