Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Január 11. 15:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Zeneterápia

Zeneterápia

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak, a gyógyulásnak és a megelőzésnek. Elősegíti az ellazulásunkat, és egyedülálló stresszoldó hatással is bír. A zeneterápiának három formája van.
- Az első a pszichoanalitikusan orientált zeneterápia, melyet képzett zeneterapeuták végeznek egyénileg vagy csoportosan.
- A másik típusa az aktív zenélés, ahol magával a zenéléssel gyógyulhatunk, jobb lehet tőle a hangulatunk, felerősödhet az életkedvünk. Ez elősegíti az önkifejezésünket, fejleszti a kreatív képességünket, és hozzájárul ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni a tudatalattinkban nyugvó negatív dolgokat.
- Harmadik típusa a passzív zenehallgatás, melynek szintén igazoltan jótékony hatása van testre és lélekre egyaránt. Kutatók azt is kimutatták, hogy hatékony segédeszköze a tanulásnak is. Ennek köszönhetően ma már a nyugati orvostudomány is elismeri ezt az ősrégi gyógyító módszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt