Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2021. Október 04. 20:44, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Zenével minden sokkal egyszerűbb…

Zenével minden sokkal egyszerűbb…

Legyen szó takarításról, tanulásról, egy nehéz munkanapról, de hallgathatjuk vezetés, főzés, sportolás közben, otthon vagy munkahelyen, kávéházban vagy strandon, operaházban vagy koncertteremben.

A zene szinte minden ember életében fontos szerepet tölt be. Zenével oldjuk fel a szorongásunkat, a dühünket, a szomorúságunkat, ugyanakkor tovább fokozza a boldogságunkat, az örömünket és a sikerélményeinket is megkoronázza. Milyen igaz, ahogy Kodály Zoltán, a háromszoros Kossuth-díjas, kiváló művész magyar zeneszerző, zenetudós megfogalmazta: ,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre 1975-ben emelte október 1-jét a Zene Világnapja rangjára. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, mint minden évben, idén is méltóképpen megemlékeztek erről a kivételes ünnepről, mely egyben névadójuk Balázs Árpád zeneszerző születésnapja is.

Épp ezért néhány kedves dallam felcsendült a neves zeneszerzőtől is október 2-án (szombaton) a Szent István Templomban tartott ünnepi hangversenyen, melyen a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekart és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekart hallhatta a népes számú közönség Kis-Fekete Vilmos és Tóth László vezényletével.

A kellemes hangulatú estén számos közismert dal is felcsendült, úgy mint a Kállai kettős, a Queen együttes Bohemian Rhapsody-ája, a Zorró című filmből, a Zorró álarca. Szívet melengető pillanat volt a hangverseny egyik fénypontja, mikor a közönség is együtt énekelte a fúvószenekar kíséretében J. S. Bachtól, a Már nyugosznak a völgyek című művet.

(Képek: F. Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok